5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea Craiova a învins Steaua, la spadă!

Universitatea Craiova a învins Steaua, la spadă!

Spadasinele de la CS Universitatea Craiova şi-au adjudecat Cupa României, după ce au învins în finală rivala tradiţională, Steaua Bucureşti

Echipa feminină de spadă de la CS Universitatea Craiova şi-a adjudecat, weekendul trecut, Cupa României în cadrul competiţiei desfăşurate la Satu Mare. „După câţiva ani buni de locul doi, am adus din nou Cupa României acasă“, a exclamat mândră Loredana Dinu, lidera echipei craiovene pregătite de Dumitru Popescu şi Mircea Alecu. Împreună cu mai tinerele sale colege, Raluca Sbârcia şi Diana Donoiu, Loredana a învins în finală colegele de la lotul naţional Anca Măroiu, Simona Gherman şi Ana Zdanovschi, care au reprezentant clubul Steaua Bucureşti. Ana Brânză, vicecampioana olimpică de la Beijing, a fost doar rezervă la Steaua, acuzând unele probleme medicale.
Clubul craiovean s-a impus în finala competiţiei, cu scorul de 45-38, iar antrenorul Dumitru Popescu spune că a surprins adversarul prin tactica abordată: „Am stabilit o ordine inedită. Toată lumea se aştepta că Loredana Dinu va trage cu Simona Gherman, dar am decis ca ea să lupte în primele asalturi. Şi, într-adevăr, a dat roade, după ce a tras ea şi a câştigat toate cele trei asalturi aveam deja 12 tuşe avans, iar în următoarele asalturi noi am aruncat în luptă spadasine care trebuia doar să menţină diferenţa pe tabela de marcaj. Stelistele au mai recuperat din asalturi, dar tot am câştigat la o difenţă destul de mare. Este un rezultat mare şi cred că, dacă ar fi tras Ana Brânză, tot câştigam“.
Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, a felicitat spadasinele pentru rezultat: „La fel cum mă bucuram când jucam fotbal de o victorie în faţa Stelei, aşa mă bucur şi acum că am luat Cupa după ce am învins Steaua. La clubul Steaua sunt cele trei fete care au concurat la Jocurile Olimpice de la Londra, chiar dacă Brânză nu a tras acum, Loredana Dinu, care a fost rezerva lor la Londra, şi alte două tinere au reuşit să le învingă. Le felicit!“.

Loredana Dinu, pe trei la individual

Oltencele nu au reuşit „dubla“. Loredana Dinu a urcat pe podium la individual, dar nu şi-a mai adjudecat trofeul ca în anii trecuţi, obţinând locul trei. Loredana a fost învinsă în semifinală de Ana Brânză, stelista impunându-se la limită, scor 15-14, iar meciul pentru locul trei l-a câştigat în faţa altei sportive de la clubul bucureştean, Ana Zdanovschi, scor 15-7. Cupa a avut o câştigătoare-surpriză, reprezentanta gazdelor – Amalia Tătăran. La doar 18 ani, Amalia şi-a învins în finală idolul, pe Ana Brânză, care a acuzat unele probleme medicale. Sportiva de la CS Satu Mare a trecut cu 15-14 de Brânză. „Nu-mi vine să cred. Trăiesc un vis! E prima oară în carieră când reușesc s-o înving pe Ana și asta îmi dă și mai multă încredere pentru viitor. Sunt extrem de fericită și motivată în acelaşi timp să ajung şi eu la performanţele fetelor din lotul actual al României“, a spus fericită Amalia Tătăran. Învinsa din finală, Ana Maria Brânză, a recunoscut că nu se aştepta să piardă finala, mai ales că a condus cu 14-13. „În semifinale m-am lovit la cap şi sincer abia m-am ţinut pe picioare după acel meci. Amalia merită felicitări pentru modul în care a tras şi a crezut în şansa ei. E drept că pentru mine a fost primul concurs după Olimpiadă, dar asta nu umbreşte deloc din succesul ei. Promit să stau pe capul ei s-o ajut pe viitor şi să ajungă la un nivel foarte ridicat şi la nivel de senioare, pe plan internaţional“, a declarat Ana Maria Brânză. Din Craiova, o evoluţie remarcabilă a avut la individual Cezara Constantin (LPS „Petrache Trişcu“), eleva lui Dan Podeanu obţinând o clasare în primele opt.

Premiate de „mireasa“ Simona Deac

Din echipa Stelei a lipsit o sportivă de bază, Simona Deac. Aceasta a avut sâmbătă nunta cu spadasinul Adrian Pop, iar la petrecere au participat majoritatea sportivilor din lotul naţional. Rivale pe planşă, stelistele şi craiovencele s-au simţit bine la nuntă. Chiar dacă nu şi-a putut ajuta coechipierele să învingă Craiova, „mireasa“ Simona Deac a apărut a doua zi după nuntă la sală şi a acordat premiile şi Cupa echipei câştigătoare, CS Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS