17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii îşi fac calcule cu Turcia

Tricolorii îşi fac calcule cu Turcia

Selecţionerul Victor Piţurcă şi decarul Adrian Mutu sunt optimişti în privinţa următoarelor
confruntări cu Turcia şi Olanda

România va întâlni vineri reprezentativa Turciei, de la ora 20.30, pe stadionul „Sukru Saracoglu“ din Istanbul, şi, marţi, pe Olanda, meciul fiind programat de la ora 21.00, pe „Arena Naţională“, ambele dispute fiind din cadrul preliminariilor CM din 2014. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat ieri că, în cazul unei victorii la Istanbul, echipa naţională a României o va scoate în proporţie de 75 la sută pe reprezentativa Turciei din lupta pentru calificare la CM 2014. „Sunt două jocuri destul de importante cu adversarii cu care ne batem pentru primul şi al doilea loc din grupă (Turcia şi Olanda – n.r.). Aceste meciuri ne vor da posibilitatea de a ne bate pentru calificare. Meciul din Turcia este extrem de important. Cu Turcia şi Ungaria ne batem pentru locul doi ce duce la baraj, Olanda fiind cea mai bună echipă a grupei. Dacă aducem puncte de la Istanbul, avem şanse să câştigăm locul doi. Turcia este peste nivelul nostru, are prima şansă, dar şi noi am demonstrat că avem valoare. Dacă îi batem pe turci, în proporţie de 75 la sută îi scoatem din lupta pentru calificare, pentru că am fi la şase puncte de ei“, a spus Piţi, conform Mediafax.
Întrebat câte puncte crede că va obţine România în partida cu Turcia, tehnicianul a menţionat: „Nu sunt Mafalda să spun câte puncte vom obţine. Noi ni le dorim pe toate. Ar fi bun un punct în Turcia în condiţiile în care după trei meciuri disputate am fi la trei puncte de ei“.

Mutu: Sper să joc titular cu Turcia

Prezent la întâlnirea cu presa, atacantul Adrian Mutu a afirmat că şi-ar dori să fie titular în partida cu Turcia, însă a precizat că nu l-ar deranja nici dacă ar fi rezervă. „Sunt motivat ca la toate convocările. Pentru mine este o bucurie să joc pentru echipa naţională. Aşteptam de mult timp convocarea asta, am trecut prin momente grele, dar acestea sunt de domeniul trecutului şi abia aştept să joc. Sper să joc titular, dar nu m-ar deranja să fiu rezervă în acest moment. Sunt conştient cât pot, pentru că am jucat doar două meciuri şi jumătate. Din punct de vedere fizic sunt binişor, dar încă nu sunt la sută la sută. Vor fi patru zile de antrenamente şi sper să fiu la capacitate maximă cu Turcia“, a spus Mutu. „Obiectivul nostru în cele două meciuri îl reprezintă cele şase puncte, dar ţinând cont că jucăm cu principalele contracandidate, important este să scoatem un rezultat bun în Turcia, pentru că ne batem cu ea la locul doi. Olanda este peste noi. Important este să nu pierdem. Nu ar trebui să ne facem iluzii, ci să fim realişti. Turcia are 60 la sută şanse, pentru că joacă acasă, dar aşa se spunea şi despre Vaslui că o să piardă la scor la Fener. Mergem acolo cu gândul de a câştiga, nu cu gândul de a pierde. Trebuie să stăm uniţi, mobilizaţi şi când vom avea ocazie, să înscriem“, a completat Mutu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS