6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au răpus campioana

Craiovenii au răpus campioana

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au debutat cum nu se poate mai bine în campionat. Au învins campioana ultimelor trei sezoane, Remat Zalău, scor 3-1.

Dan Pascu, antrenorul echipei masculine de volei SCM-U Craiova, promitea înainte de meciul de debut în noul sezon al Diviziei A1, că echipa pe care o pregăteşte va face tot posibilul să învingă campioana din ultimele trei sezoane, Remat Zalău. Sâmbătă, publicul a venit în număr mare la meciul din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ şi jucătorii craioveni nu şi-au dezamăgit fanii, obţinând o victorie mare, scor 3-1 (25-21, 25-23, 22-25, 25-20) în disputa cu formaţia sălăjeană, reprezentanta României în Liga Campionilor.
După meci, antrenorul Dan Pascu a spus că victoria a venit firesc, după un joc excelent al elevilor săi. Tehnicianul a recunosc că la partidele de verificare cu Zalău din intersezon a reuşit să „citească“ jocul campioanei. „Am făcut un meci extraordinar, foarte bine jucat din punct de vedere tactic, al echilibrului, al angajamentului şi, dacă este să mă bucure ceva foarte mult, este că şi jucătorii, şi eu am crezut că putem să câştigăm. Nu pot spune că m-a surprins Zalăul. Am avut două meciuri amicale cu ei şi am ştiut care le sunt punctele slabe. I-am «tocat» pe acele părţi, am reuşit să ne apărăm şi să luăm toate măsurile pe punctele lor bune şi eu zic că aici s-a făcut diferenţa. Băieţii din Zalău s-au pregătit şi ei bine pentru meciul acesta, dar noi am avut câştig de cauză. Am câştigat mingi în apărare după ce au luptat până la sacrificiu. Felicit şi publicul care a fost extraordinar şi ne-a împins de la spate spre victorie“, a mărturisit Pascu.
Antrenorul vrea ca jucătorii de la SCM-U să nu se îmbete cu apă rece după succesul de sâmbătă deoarece campionatul este lung: „Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că ne aşteaptă un campionat foarte greu şi această victorie ne obligă şi la meciurile viitoare să jucăm la fel de bine şi să aducem rezultate bune clubului“. Pentru Craiova au evoluat următorii jucători: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Ştefan Romanescu, Bogdan Bratoşin, Teodor Milotin, Filip Todor, Vladimir Jovic – libero. Au mai evoluat: Ionuţ Teleleu şi Nicuşor Ghionea. Pentru Zalău, formaţie care ţinteşte al patrulea titlu de campionat consecutiv, au evoluat: Andrei Stoian, Şerban Paşcan, Robinson Dvoranen, Silmar Antonio de Almeida, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Mărieş şi Vlad Tebieş.

Fetele, perdante

Echipa feminină de volei a clubului craiovean a pierdut, surprinzător, în runda inaugurală din Divizia A1. Elevele lui Mircea Dudaş au fost depăşite, sâmbătă, în deplasare, de nou-promovata CS Volei Alba Blaj, scor 3-1 (25-13, 25-21, 21-25, 25-15). Pentru Craiova au evoluat: Galan – Vâlcu, Badea, Bobi, Pereyra, Buz, Pristavu – libero. Au mai jucat: Postea, Ilina, Smultea. „Meciul a avut un moment-cheie în setul 2, la 16-10 pentru noi, când nu am reuşit să menţinem avantajul şi am pierdut. Am făcut prea multe greşeli“, a spus Dudaş, citat de handbalvolei.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS