Acasă Sport Eliminaţi din Cupă

Eliminaţi din Cupă

Două echipe din cadrul clubului SCM Craiova, volei feminin şi baschet masculin, au părăsit încă din primul tur Cupa României

După echipa de baschet feminin, alte două grupări din cadrul Sport Club Municipal (SCM) Craiova, volei feminin şi baschet masculin, şi-au încheiat, în weekendul trecut, parcursul în Cupa României, prematur, încă din turul I.
Voleibalistele oltene au fost eliminate, surprinzător, de CSM Sibiu, în urma setului de „aur“. În partida tur, disputată la mijlocul săptămânii trecute, elevele lui Mircea Dudaş şi Alexandru Cosma reuşiseră să se impună cu 3-2, destul de greu, după ce conduseseră cu 2-0.
Meciul retur, desfăşurat sâmbătă în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, pornise bine pentru gazde. Şi-au adjudecat primele două seturi la 14 şi 12, iar calificarea părea un simplu foc de paie. Numai că ce a urmat a fost un coşmar pentru oltence. Antrenorul oaspetelor, Branko Gajic, a făcut mutări tactice inspirate, sibiencele s-au mobilizat şi au câştigat următoarele trei seturi, la 20, 23, respectiv 18, împingând disputa în setul de „aur“. Cu un moral bun, ardelencele şi-au adjudecat şi acest ultim set, cu scorul de 15-12, reuşind o calificare spectaculoasă în turul următor al Cupei României, sferturile de finală.

Dudaş îşi asumă eşecul

Craiovencele se concentrează acum pe campionat, care va debuta sâmbătă, dar au demonstrat că mai au mult de lucru pentru a fi o echipă competitivă.
Antrenorul craiovencelor, Mircea Dudaş, şi-a asumat vina pentru eşec şi a lăudat adversarele. „Îmi asum responsabilitatea pentru acest eşec. Am început bine, am câştigat lejer primele două seturi, însă relaxarea prematură ne-a costat. Cred că, deşi am avut o preluare foarte bună, nu am putut pune mingea jos. S-a simţit lipsa jucătoarei Aylin Pereyra“, a spus Dudaş, conform Blocaut.ro.
Pentru SCM-U Craiova au evoluat: Aline Galan, Adriana Vâlcu, Adriana Bobi, Mihaela Ilina, Andreea Smultea, Sorina Buz – Ioana Pristavu (libero). Au mai jucat: Alexandra Badea, Ramona Postea, Ana Maria Udubaşa.
Trebuie menţionat că echipa masculină de volei a clubului craiovean s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, deoarece echipa pe care ar fi trebuit să o înfrunte în turul I, LPS Bihorul Oradea, nu s-a mai înscris în Divizia A. În sferturile de finală, elevii lui Dan Pascu vor întâlni Unirea Dej, pe 7 şi 28 noiembrie.

Craiova şi Energia
nu merg mai departe

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a înregistrat două victorii şi o înfrângere în seria a treia a Cupei României la turneul de la Mediaş, obţinând locul doi, insuficient pentru a merge mai departe. Seria a fost câştigată de CSU Sibiu, cu trei victorii. Craiovenii au învins două nou promovate, Timba Timişoara (scor 80-51) şi Farul Constanţa (80-58), dar au cedat în faţa Sibiului (scor 61-75). Nici Energia Rovinari nu merge mai departe în Cupă. Gorjenii au jucat meciurile din seria a doua la Sibiu, înregistrând o singură victorie (92-78 cu Miercurea Ciuc) şi două înfrângeri (72-79 cu BC Mureş şi 58-72 cu CSM Oradea).

Exit mobile version