13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii îşi încearcă norocul în competiţia surprizelor

Oltenii îşi încearcă norocul în competiţia surprizelor

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor debuta astăzi la Mediaş în Cupa României, iar jucătorii de la Energia Rovinari vor evolua în cadrul turneului de la Sibiu

Noul sezon din baschetul masculin autohton debutează astăzi cu prima fază a Cupei României. Anul acesta, sistemul competițional adoptat va aduce în prima fază 12 echipe, printre care şi cele două formaţii oltene, SCM-U Craiova şi Energia Rovinari, repartizate în serii diferite. Echipele se vor duela pentru accederea în turul al doilea începând de astăzi şi până duminică, în trei oraşe diferite. SCM-U Craiova va face parte din seria a III-a, alături de două nou-promovate, Timba Timişoara şi Farul Constanţa, dar şi de CSU Atlassib Sibiu, meciurile urmând să se dispute la Mediaş. „Vom încerca să avem un parcurs cât mai bun. Oraşul Mediaş este în judeţul Sibiu şi, cu siguranţă, una dintre adversarele noastre, CSU Sibiu, se va bucura de susţinere din partea publicului. Este competiţia surprizelor, ne vom juca şansa, dar numai locul 1 dă certitudinea calificării în turul următor“, a spus ieri managerul craiovenilor, Marius Toma. SCM-U întâlneşte astăzi pe Timba Timişoara (ora 16.00), mâine joacă împotriva Sibiului (ora 18.15), iar duminică înfruntă Constanţa (ora 12.45).

Energia – Miercurea Ciuc, televizat

Energia Rovinari face parte din seria a II-a, alături de BC Mureş Târgu Mureș, BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc şi CSM Oradea, iar meciurile vor fi găzduite de Sibiu. Jucătorul Louis Darby crede că Energia poate obţine rezultate bune la Sibiu: „Aşteptările mele de la Cupă sunt să ne îmbunătăţim jocul de la meci la meci şi să jucăm ca o adevărată echipă. Oradea şi Mureş sunt două echipe foarte bune, dar fiecare formaţie are slăbiciunile ei, iar noi vom încerca să profităm de acest lucru. Cred că avem şanse reale să ne impunem în faţa lor. Consider că această versiune a Cupei României este mult mai bună, pentru că fiecare echipă are şansa să joace bine, dar depinde de moral şi de condiţia fizică de care ai nevoie pentru a juca trei meciuri consecutive“, a spus Darby pentru Totalbaschet. Energia joacă astăzi cu Miercurea Ciuc, la ora 17.30 (în direct la DigiSport 2), mâine de la aceeaşi oră cu BC Mureş, iar duminică, de la 12.45, cu CSM Oradea.
Prima echipă clasată din fiecare serie și cel mai bun loc doi din toate seriile se vor califica în turul al doilea, acolo unde vor intra direct „în pâine“ și formațiile românești angrenate în Cupele Europene: BCM U-Piteşti, CSU Ploieşti, BC Timişoara şi Gaz Metan Mediaș. În prima serie au fost repartizate formaţiile U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, CSM Bucureşti, CSS Giurgiu şi Dinamo Bucureşti, iar partidele se vor desfăşura la Dobroeşti (judeţul Ilfov).

Fetele au meciul amânat

Echipa feminină de baschet SCM-U Craiova nu va juca weekendul acesta. Jucătoarele pregătite de Milan Nisic ar fi trebuit să primească vizita formaţiei Danzio Timişoara, mâine, în cadrul etapei a doua, dar formaţia bănăţeană a cerut la FR de Baschet amânarea pe motiv că au o jucătoare (Bianca Blănaru) care participă la Campionatul Mondial de 3×3.
Partida a fost reprogramată pentru joia viitoare. Oltencele au debutat cu stângul în campionat, pierzând meciul din prima rundă, pe terenul formaţiei din Alba Iulia, cea care le eliminase şi din Cupa României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS