13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii craioveni au luat tot

Spadasinii craioveni au luat tot

Juniorii de la LPS „Petrache Trişcu“ au câştigat patru medalii (două de aur, una de argint, una de bronz) la Campionatul Naţional, iar CS Universitatea a obţinut un bronz

Spadasinii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova nu au fost gazde primitoare la Campionatul Naţional de juniori, găzduit zilele trecute de sala de sport din incinta liceului craiovean. Elevii lui Radu Podeanu şi Ştefan Puiu i-au făcut pe ceilalţi concurenţi veniţi din ţară să plece acasă cu mâna goală deoarece au oprit acasă patru din cele şase medalii puse în joc. A cincea medalie a rămas tot în Bănie, în palmaresul CS Universitatea Craiova, în timp ce şi numai una singură a fost cucerită de sportivi din afara oraşului, mai precis de la Farul Constanţa, la echipe.
La individual, noul campion naţional de juniori este Mario Persu, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, care l-a învins în finală pe colegul său de şcoală, Lucian Ciovică, cu scorul de 15-12. Podiumul a fost completat de Ştefăniţă Vâlceanu (CS Universitatea Craiova).
La echipe, LPS „Petrache Trişcu“ 1 (Lucian Ciovică, Tatian Bolboceanu, Ionuţ Trandafirescu, Cosmin Pârvuleasa) a obţinut fără probleme medalia de aur, după ce a învins în ultimul act pe reprezentanţii clubului Farul Constanţa, scor 45-31. A doua echipă de la LPS „Petrache Trişcu“ Craiova (Mario Persu, Mihai Zanfir, Bogdan Anghel, Ciprian Văduva) şi-a adjudecat medalia de bronz. Băieţii de la „Trişcu“ sunt pregătiţi de Radu Podeanu şi Ştefan Puiu, în timp ce Ştefăniţă Vâlceanu este antrenat de profesorul Dumitru Popescu. Campionatul naţional de juniori a reunit 60 de spadasini în întrecerea individuală şi zece echipe.

Argint la fete

La Satu Mare s-a desfăşurat competiţia similară la feminin. Cele mai bune rezultate pentru Craiova au fost obţinute de Cezara Constantin (LPS „Petrache Trişcu“) – locul 5, Diana Donoiu (CS Universitatea) – locul 6, iar la echipe LPS „Petrache Trişcu“ a obţinut medalia de argint. Din echipa pregătită de Mădălina Mincu au făcut parte sportivele Cezara Constantin, Claudia Năboiu, Alexandra Ionică Cârstea şi Andreea Vârlan. La sfârşitul săptămânii viitoare, fetele vor reveni la Satu Mare pentru Cupa României.

Raluca Sbârcea, pe podium la Cracovia

Spadasinii de la CS Universitatea au participat recent la un concurs internaţional în Polonia, Cupa Barbacan, găzduită de Cracovia. Dintre cei care au făcut deplasarea doar Raluca Sbârcea a urcat pe podium, pe locul trei, celelalte reprezentante ale clubului condus de Pavel Badea obţinând următoarele clasări: Loredana Dinu – locul 18, Oana Puiu – locul 21 şi Alice Tudor – locul 26. La masculin, Liviu Dragomir a fost cel mai bine clasat craiovean, pe locul 12, Daniel Nica a ocupat poziţia a 20-a, urmat de colegul său Dorian Pârvan (locul 21), în timp ce Alin Sbârcea a ocupat poziţia a 36-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS