12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul bate pasul pe loc

Severinul bate pasul pe loc

Trupa lui Nicolo Napoli şi Jerry Gane a făcut un nou joc bun, dar nu s-a ales decât cu un punct din confruntarea cu Oţelul Galaţi, din etapa a noua

Formaţia CS Turnu Severin pare blestemată să nu câştige în Liga I, bilanţul grupării oltene devenind unul alarmant după cele nouă etape scurse din Liga I: 4 puncte, golaveraj 7-13. Elevii lui Nicolo Napoli şi Jerry Gane au reuşit din nou o prestaţie bună sâmbătă seară, cu Oţelul Galaţi, dar bineînţeles că nu au câştigat, fosta campioană a României obţinând un 1-1 pe „Municipalul“ de la Dunăre.
Severinenii au început bine partida, Alex Zaharia (‘7), Golic (‘8), Vancea (‘15) şi Olah (‘16) punând presiune la poarta adversă, însă, contrar cursului jocului, gălăţenii au reuşit să deschidă scorul. Băjenaru, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a centrat de pe partea stângă la Punosevac, sârbul, nemarcat, punând latul din şase metri fără speranţe pentru Andrei Marinescu (0-1, ‘20). Golul nu le-a căzut deloc bine oltenilor, care nu au mai reuşit să se concentreze şi să combine cu calm, descoperindu-se şi în apărare, şi permiţându-le oaspeţilor să mai rateze două bune ocazii de poartă, prin Punosevac (‘35) şi Iorga (‘41). Replica severineană a venit spre sfârşitul primei părţi, după o ratare a lui Cosmin Vancea din şase metri (‘44), când francezul Joel Thomas a restabilit egalitatea, reluând fără speranţe de la zece metri (1-1, ’45+2).
În partea secundă a meciului, jocul a fost foarte tacticizat, dar, cu toate acestea, cele două combatante au mers pe ideea „ori la bal, ori la spital“ şi s-au întrecut în ratări. Severinenii s-au jucat efectiv cu ocaziile, Adrian Olah (‘48, ’81), Cosmin Vancea (‘52, ’63), Marius Bălău (‘59), Alex Neacşa (‘76), Alin Buleică (‘80) şi Jovan Golic (‘88) trecând rând pe rând pe lângă gol. Nici oţelarii nu au fost mai prejos, Viglianti (‘53), Iorga (‘65, ’73), Giurgiu (‘68, ’85) şi Stromajer (‘69) punându-l la încercare pe Andrei Marinescu.
Într-un final, cele două formaţii au contabilizat câte un punct, însă acest lucru nu a schimbat mai nimic în clasament, situaţia ambelor grupări de pe malul Dunării fiind cel puţin îngrijorătoare.

Jerry Gane: Va veni şi victoria

La finalul jocului, „secundul“ formaţiei CS Turnu Severin, Jerry Gane, a apreciat jocul elevilor săi, dar s-a declarat nemulţumit de eficienţa în faza ofensivă. „Nu am reuşit să obţinem succesul nici de data asta. Nu avem ce să-i reproşăm echipei, băieţii au încercat. Este important să fim bucuroşi la final. Echipa simte presiunea, există un blocaj. La nivel de atitudine, însă, nu putem reproşa nimic. Va veni şi victoria, cu un joc chiar mai frumos. Sper să spargem gheaţa miercuri, în meciul de Cupă, cu CS Mioveni, şi apoi să mergem să facem un rezultat foarte bun la Iaşi, cu una dintre contracandidatele la retrogradare. Va fi un meci de şase puncte, dar eu zic că va fi bine“, a spus Jerry Gane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS