12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM primeşte vizita Romanului

SCM primeşte vizita Romanului

Handbalistele craiovene joacă duminică la Filiaşi cu HCM Roman şi speră să obţină a două victorie din noul sezon. Elevele lui Burcea vin după un eşec la Baia Mare.

În cea de-a patra etapă a Ligii Naționale feminine de handbal, SCM Craiova joacă duminică, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu HCM Roman. Jucătoarele romaşcane vin la Filiaşi cu un moral bun după victoria din etapa trecută, de pe teren propriu, cu CSM Bucureşti. Oltencele au suferit în aceeași etapă primul eşec, la nouă puncte diferenţă, în deplasare, cu HCM Baia Mare, şi vor să câştige meciul cu Roman. Pentru trei dintre jucătoarele craiovene, Băbeanu, Briscan şi Apipie, ambiţia de a face un joc bun este mai mare deoarece la sfârşitul lunii acesteia se vor prezenta la loturile naţionale ale României, pentru a se pregăti pentru Trofeul Carpaţi. Băbeanu este convocată la selecţionata A, în timp ce Briscan şi Apipie vor evolua pentru România B, lot de care se va ocupa chiar antrenorul lor de la echipa de club, Bogdan Burcea. Până atunci, tehnicianul craiovean şi-a propus câştigarea celor două puncte puse în joc în partida de duminică: „trebuie să facem uitată prestaţia din meciul de la Baia Mare şi să jucăm la fel ca în partidele din primele două runde ca să ne putem gândi la un nou succes. Vreau victoria!“.

2-1 pentru Roman în amicale

Cele două protagoniste ale meciului de duminică se cunosc foarte bine, mai ales că s-au şi întâlnit de trei ori înainte de începerea campionatului. HCM Roman a învins în cele două partide de verificare disputate acasă, în vreme ce SCM Craiova s-a impus în turneul organizat pe teren propriu, ceea ce indică valori apropiate ale celor două loturi.
„Mergem să câştigăm cu Craiova!“, a afirmat atunci Ana Maria Horobeţ, marcatoare a şapte goluri în meciul cu CSM Bucureşti.
Oficialii formaţiei moldovene au afirmat că SCM Craiova nu mai este echipa din sezonul trecut care s-a salvat de la retrogradare în ultima clipă, după ce mai bine de trei sferturi de campionat fusese pe ultimul loc. Revirimentul din finalul sezonului trecut nu s-a stins şi, după trei etape din actualul sezon, echipa olteană a scos un punct în deplasare, la Ploieşti, a învins Danubius Galaţi şi a cunoscut prima înfrângere la Baia Mare, în faţa uneia dintre revelaţiile actualei ediţii.

Se tem de Băbeanu şi Gogoriţă

Consilierul tehnic al echipei din Roman, Dan Moisii, se teme de interii Craiovei, Dana Băbeanu şi Alexandra Gogoriţă. „Craiova are o echipă bună care poate avea evoluții foarte bune, cum a fost cu Galaţiul, sau mai slabe, ca la Baia Mare. Are și doi interi de valoare și cu experiență, Băbeanu și Gogoriță, care dau o forţă superioară celei pe care o avem noi la aruncările din afara semicercului de la nouă metri, plus un portar redutabil. Noi ne-am pregătit ca atare și sperăm să scoatem cel puţin un punct din acest meci. Dacă ne apărăm bine, vom obține rezultat favorabil“. Lotul HCM Roman pleacă sâmbătă dimineaţă spre Filiaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS