17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova joacă din nou cu Pobeda Prilep

Craiova joacă din nou cu Pobeda Prilep

În urmă cu 12 ani, Universitatea Craiova era eliminată din Cupa UEFA de macedonenii de la Pobeda Prilep. Acum, fotbalistele de la Real Craiova vor încerca să-şi ia revanşa în faţa echipei feminine a clubului macedonean, în Cupa Balcanică

Când spui Pobeda Prilep, fanilor Universităţii Craiova le vin în minte amintiri dureroase. Formaţia de fotbal din Macedonia este unul dintre ultimii adversari europeni ai Ştiinţei în meciuri oficiale. Confruntarea dintre „U“ Craiova şi Pobeda a avut loc în urmă cu 12 ani, în Cupa UEFA, iar macedonenii i-au eliminat pe oltenii antrenaţi de Florin Marin, după 0-0 pe „Ion Oblemenco“ şi 1-0 la Prilep.
La distanţă de peste un deceniu, o echipă de fotbal din Bănie, de fete, va întâlni din nou „coşmarul“ Pobeda Prilep, în prima ediţie a Cupei Balcanice, competiţie desfăşurată sub egida UEFA.
Fotbalistele de la CS Real Craiova vor avea şapte adversari din Serbia, Macedonia, Albania, Muntenegru, Bosnia Herţegovina şi Bulgaria.
Real va înfrunta formaţiile: Pobeda Prilep (Macedonia), Masinak Nis (Serbia), Tirana (Albania), SFK 2000 Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina), Podgorica (Muntenegru), Sportika Blagoevgrad (Bulgaria) şi Biljanini Izvori Orhid (Macedonia).  
Partidele se vor desfăşura tur-retur, iar echipa antrenată de Sorin Pătraşcu va disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Extensiv“, aflat în vecinătatea Parcului „Nicolae Romanescu“. Prima etapă se va desfăşura pe 11 octombrie, iar Real va primi vizita formaţiei ZFK Biljanini Izvori Orhid din Macedonia. Oltencele vor juca în etapa a cincea cu Pobeda Prilep, dar data nu a fost încă stabilită. Cert este că va fi în anul acesta, când sunt programate şapte partide, contând pentru tur.

Obiectiv: locurile 2-4

Antrenorul echipei Real Craiova, Sorin Pătraşcu, şi preşedintele clubului, Nicu Neagoe, au vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre ce presupune participarea într-o competiţie europeană pentru o echipă care trăieşte de pe o zi pe alta şi care în ultimii ani a urcat mereu pe podiumul naţional.
„Cupa Balcanică este o competiţie care va debuta anul acesta. Va fi o ediţie-pilot, în primă fază cu echipe din zona balcanică pentru că sunt distanţe mai mici. Începând cu anul viitor, numărul echipelor va creşte. Se vrea varianta feminină a Europa League. Până acum, la fete exista doar Liga Campionilor. Noi am fost onoraţi când am fost desemnaţi să reprezentăm România. Chiar dacă avem un lot mai restrâns pentru că ne-au plecat în vară cinci fete valoroase la Timişoara, nu vreau să mergem în Europa la plimbare. Am fixat ca obiectiv clasarea pe locurile 2-4“, a spus Pătraşcu, care se laudă că a dat numeroase jucătoare la loturile naţionale ale României. Hornea şi Nicu au fost convocate la selecţionata U17, Moacă – la U19, iar la senioare Stanciu, Ristache, Iordăchius, Tomescu şi A. Peşu. Trebuie menţionat că Stanciu şi Iordăchius au plecat de la echipă înainte de debutul sezonului, urmând să evolueze în Cipru.

Vor face deplasările cu bani şi genţi de împrumut

UEFA dă bani pentru promovarea fotbalului feminin şi la Cupa Balcanică va susţine financiar cheltuielile legate de deplasare, cazare, masă şi arbitraj, numai că banii vor fi daţi după meciuri. „Suntem o echipă fără buget stabil. Suntem ajutaţi cu bani de oameni cu suflet mare, din lumea fotbalului, şi nu numai. Dau oamenii câte zece lei, cinci lei, cât pot. Fiecare bănuţ contează. Echipele de fotbal feminin din Cluj, Târgu Mureş şi Timişoara primesc buget de la autorităţile locale, iar jucătoarele de acolo au şi salarii. La noi, când am pus cheltuielile pe hârtie, nea Sorin zicea să le dăm la fete câte o primă de 20 de lei şi i-am zis să taie, pentru că nu ne ajung banii pentru alte cheltuieli. De salarii nici nu poate fi vorba. La prima deplasare în Cupa Balcanică trebuie să facem rost de 2.000 de euro împrumut pentru că UEFA ne decontează după aceea… Trebuie să luăm şi noi câte un echipament pentru fete, cel mai ieftin, din bumbac, pe care să scriem numele echipei şi România, să nu ne facem de râs peste hotare. Genţi de băgat echipamentul nu ne permitem, iar în deplasare vom împrumuta un rând de genți de la domnul Bogdan Pâncu de la CSJ Ştiinţa Craiova“, a explicat ieri Nicu Neagoe.

Ar cere ajutor Primăriei

Acesta a recunoscut că încă nu a abordat-o pe Lia Olguţa Vasilescu pentru a-i cere sprijin din partea municipalităţii pentru echipa de fete, dar că în perioada viitoare o va face pentru că la conducerea oraşului se află două reprezentante ale sexului frumos (primarul Lia Olguţa Vasilescu şi viceprimarul Cristina Calangiu – n.r.) care ar putea fi sensibilizate de nevoile fotbalistelor. „Sunt multe oraşe care dau bani la fotbal feminin. Fair Play Bucureşti, o echipă de coada clasamentului, primeşte buget de la o primărie de sector. Noi, dacă eram o echipă de pluton, nici nu îndrăzneam să cerem bani, dar dacă an de an, în ultimele patru sezoane, am urcat pe podium, consider că, deşi suntem un club privat, reprezentăm cu cinste oraşul. Ştiu că bugetul este făcut, dar doamna primar cred că poate suna câţiva prieteni să dea la echipă fiecare câteva sute de lei“, a mai spus Neagoe. Noul sezon din Liga I a început luna aceasta, iar în runda inaugurală Real a învins prin neprezentare, formaţia din Constanţa, scor 3-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS