10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConfruntare între două echipe neînvinse, Baia Mare şi Craiova

Confruntare între două echipe neînvinse, Baia Mare şi Craiova

Handbalistele de la SCM Craiova joacă duminică (ora 11.00, Digisport2), în deplasare, cu HCM Baia Mare. Cele două echipe sunt neînvinse după primele două etape

Echipa feminină de handbal SCM Craiova înfruntă duminică, în deplasare, de la ora 11.00 (în direct la DigiSport 2), formaţia HCM Baia Mare, în cadrul etapei a treia din Liga Naţională. Cele două echipe sunt neînvinse după două etape. Baia Mare, formaţie cu pretenţii la un loc de Cupe Europene, care le-a împrumutat de la Oltchim pe Melinda Geiger şi Eliza Buceschi, ocupă locul doi în clasament, cu punctaj maxim.
Maramureşencele au învins în runda inaugurală pe HCM Roman (scor 24-19), iar în etapa a doua au trecut la limită, scor 31-30, de CSM Bucureşti.
Oltencele au remizat în prima etapă la Ploieşti (25-25), iar în runda a doua au trecut, pe teren propriu, de Danubis Galaţi (24-20), acumulând trei puncte, care le plasează pe locul trei în clasament. Cele două combatante s-au întâlnit în turneul amical de la Zalău, de la sfârşitul lunii august, craiovencele impunându-se atunci cu scorul de 27-25.
Delegaţia craioveană pleacă sâmbătă dimineaţă spre Baia Mare, antrenorul Bogdan Burcea are tot lotul valid şi speră într-un rezultat bun duminică. „Vom întâlni o echipă puternică, al cărei obiectiv pentru acest sezon este calificarea într-o cupă europeană. Au făcut transferuri bune şi echipa s-a omogenizat repede. Cu toate acestea, mergem să ne facem datoria, să avem o prestaţie cât mai bună şi, dacă se poate, să revenim cu punct sau puncte“, a spus înainte de plecare Burcea.

Trei craiovence, chemate de Tadici pentru Trofeul Carpaţi

Selecţionerul României, Gheorghe Tadici, a anunţat vineri lotul pentru Trofeul Carpaţi (7-8 octombrie, Oradea). Noul selecţioner a trimis telegrame de convocare pentru trei dintre jucătoarele de la SCM Craiova, Dana Băbeanu, pentru echipa România A, Ana Maria Apipie şi Mihaela Briscan – pentru selecţionata B a României. „Mă bucur pentru cele trei. Sper să confirme aşteptările şi încrederea învestite în ele de noul selecţioner. Cred că, în scurt timp, va reveni şi Alexandra Gogoriţă la naţională. Este o jucătoare cu reale calităţi, dar care trebuie să şi le pună în valoare în teren“, a mai spus Bogdan Burcea. Noul selecţioner a trimis convocări pentru 32 de handbaliste, dintre acestea 20 urmând să se prezinte pe 25 septembrie şi la vizita medicală. Din cele nouă jucătoare din România pe care le deţine Oltchim, Tadici a convocat cinci, marea noutate reprezentând-o revenirea Paulei Ungureanu sub tricoul naţionalei. De la Vâlcea au mai fost selecţionate Manea, Meiroşu, Curea şi Nechita. „Lista rămâne deschisă. Mai am în vedere câteva handbaliste. Pentru Campionatul European din Serbia mai pot intra în lot şi alte handbaliste“, a declarat Gheorghe Tadici.
Înaintea Trofeului Carpaţi de la Oradea, unde vor participa România A, România B, Ucraina şi Ungaria, naţionala va mai juca două meciuri cu Oltchim (27-28 septembrie) şi două partide cu Olanda (2-3 octombrie).

Naţionala de tineret s-a retras
din campionat

Consiliul Director al FRH a decis săptămâna aceasta ca echipa naţională de tineret a României să fie retrasă din campionatul Ligii Naţionale, după doar două etape disputate. Motivaţia este prezentată pe site-ul oficial al FRH: „Din cauza refuzului şi obstrucţiei cluburilor LPS Iaşi, LPS Roman, Şcoala 181 SPP Bucureşti, CSŞ 6 București, LPS Bistriţa şi CSŞ 2 Baia Mare, de a pune la dispoziţia lotului naţional de tineret al României sportivele nominalizate de către FRH, pentru a participa în Liga Naţională feminină în anul competiţional 2012-2013, conform Hotărârii Consiliului de Administraţie al FRH din 31.08.2012, Comitetul Director al Federaţiei Române de Handbal a luat hotărârea ca echipa naţională să fie retrasă din Liga feminină. În continuare, Liga Naţională feminină se va desfăşura doar cu 11 echipe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS