21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBoris Becker îl vede pe Murray noul lider mondial

Boris Becker îl vede pe Murray noul lider mondial

După ce Andy Murray a câştigat primul turneu de Mare Şlem din palmares, impunându-se la US Open după o finală maraton cu Novak Djokovic, laudele la adresa scoţianului nu au întârziat să apară. Fostul mare jucător Boris Becker (foto) este de părere că Murray poate ajunge în scurt timp liderul clasamentului ATP. „Această victorie îi va ridica încrederea în sine. A venit în cele din urmă, iar el a scăpat de o povară. Andy are 25 de ani, este un jucător puternic şi eu cred că poate domina tenisul masculin în următoarea perioadă. Ţine doar de el în acest moment. A crescut mult în joc, şi-a arătat valoarea, iar sfaturile lui Ivan Lendl au dat roade. Este greu de spus câte turnee de Mare Şlem vor mai câştiga Rafael Nadal şi Roger Federer, dar un lucru este clar: va urma o perioadă importantă de rivalitate între Andy Murray şi Novak Djokovic“, a declarat Becker pentru The Telegraph.
Boris Becker este unul dintre cei mai mari jucători profesionişti de tenis din toate timpurile. Într-o carieră care s-a întins pe o perioadă de 15 ani, el a câştigat 49 de titluri majore, inclusiv şase Mari Şlemuri. În 1985, el a devenit cel mai tânăr jucător care a câştigat un titlu Wimbledon la simplu, după care a câştigat turneul din nou în 1986 şi în 1989. A mai câştigat şi o medalie de aur la Olimpiada din 1992 de la Barcelona.
El a început să joace pocher în ultimii ani şi a devenit în scurt timp un obişnuit al scenei live.
În ceea ce-l priveşte pe Murray, după succesul de la US Open, scoţianul şi-a exprimat dorinţa de a devenit cât mai repede numărul 1 mondial. „Îmi propun ca într-o zi să ajung numărul unu mondial. Problema este însă că nu joc foarte bine pe zgură. Pentru a deveni lider este nevoie de constanţă pe durata întregului an“, a declarat Andy Murray.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS