10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioana cere ajutorul fanilor

Campioana cere ajutorul fanilor

După modelul lansat de Viborg, conducerea clubului Oltchim Râmnicu Vâlcea a deschis două conturi bancare pentru ca suporterii să poată face donaţii sau sponsorizări

Oltchim are viitorul incert din cauza gravelor probleme financiare cu care se confruntă combinatul chimic, sponsorul echipei. Ameninţat chiar cu dispariţia, clubul din Râmnicu Vîlcea cere ajutorul fanilor, care să contribuie cu donaţii şi sponsorizări la supravieţuirea campioanei României. Iată comunicatul numit sugestiv „Solidaritate cu CS Oltchim“: „După modelul clubului danez Viborg, care şi-a îndemnat fanii să li se alăture în eforturile lor de a colecta bani pentru transferul unor jucătoare, Clubul Sportiv Oltchim a creat la rândul său două conturi de solidaritate pentru donaţii şi sponsorizări – în LEI şi EURO -, care pot fi utilizate de iubitorii handbalului feminin de la oricare unitate bancară din ţară sau străinătate. Orice sumă este binevenită. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru continuarea activităţii clubului prin participarea echipei sale în competiţiile interne şi internaţionale. Membrii clubului – jucătoare, staff-ul tehnic şi administrativ – vă mulţumesc anticipat pentru gestul dumneavoastră“.

Acţiuni de 65 de euro pentru fanii echipei Viborg

Fanii formaţiei Viborg au fost rugaţi să „cumpere“ acţiuni la club, în valoare de câte 500 de coroane daneze (aproximativ 65 de euro), banii urmând să fie folosiţi pentru achiţionarea unui inter de valoare, a cărui identitate nu a fost dezvăluită şi despre care oficialii danezi au spus doar că a jucat peste 45 de meciuri în Liga Campionilor şi şi-a reprezentat ţara la câteva ediţii de Campionate Europene.
În schimbul celor 65 de euro, fanii vor primi bilete la meciuri, dar şi un volum publicat recent despre echipa Viborg HK. Fanii au reacţionat rapid, fiind adunată jumătate din suma necesară, care nu a fost nici ea dezvăluită. „Este extraordinar! Chiar dacă speram că fanii ne vor susţine, nu aveam nici o idee despre cum va fi primită iniţiativa noastră. S-a confirmat însă că fanii iubesc echipa Viborg şi o susţin în momente dificile“, a declarat, marţi, Peter Cassoe, managerul clubului. Pe 22-23 septembrie, Viborg va lupta pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, la turneul de pe teren propriu, la care mai participă Balonmano Bera Bera, Vistal Laczpol şi LC Bruhl.

Vestergaard:
În vestiar este linişte

Chiar dacă, din punct de vedere financiar, clubul Oltchim nu stă pe roze, antrenorul danez al echipei, Jakob Vestergaard, spune că în vestiar este linişte. „Bineînţeles că situaţia în care se află clubul nu este ideală, însă eu vreau să mă concentrez exclusiv pe lucrurile pe care pot să le influenţez. Voi respecta deciziile care se vor lua în viitorul apropiat, dar sunt sigur că oamenii din conducerea clubului vor rezolva problemele. Mă voi concentra pe ceea ce am de făcut aici“, a declarat pentru ProSport antrenorul Oltchimului.
Danezul a mai susţinut că procesul de pregătire nu a avut de suferit nici un moment şi nici nu se gândeşte că Oltchimul nu se va regăsi în formulă completă la startul Ligii Campionilor: „Nu pot spune că fetele sunt deranjate de aceste zvonuri. Ele au continuat să se antreneze şi nu s-au plâns. Nu pot vorbi în numele lor, dar pot spune că muncim din greu pentru a fi gata de luptă pentru startul Ligii Campionilor, cel mai important obiectiv al nostru din acest sezon“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS