20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTecău, nemulţumit de suprafaţa de joc de la Cluj

Tecău, nemulţumit de suprafaţa de joc de la Cluj

Tenismanul Horia Tecău a declarat că a decis să revină în echipa de Cupa Davis, pentru ţara sa şi pentru suporteri, urmând să joace la dublu, după patru ani, cu Florin Mergea, în disputa cu Finlanda, de la Cluj-Napoca, care va debuta vineri.
„Cupa Davis a fost întotdeauna ceva deosebit pentru mine. M-am întors pentru România şi pentru fani şi vreau să le spun să ne fie alături la meciurile de la Cluj-Napoca, să ne susţină de la un capăt la altul, să-i facă pe finlandezi să le tremure rachetele în mână“, a spus Tecău, după primul antrenament efectuat la Cluj-Napoca. Tecău va juca meciul de dublu, de sâmbătă, cu Florin Mergea, dar s-a arătat deranjat de suprafaţa de joc, una lentă pentru astfel de partide. „Suprafaţa de joc este mult mai lentă decât mă aşteptam, e bună pentru meciurile de simplu, dar pentru dublu nu e la fel. Aş fi preferat să fim întrebaţi toţi, să luăm decizia în echipă şi să fim toţi de acord cu asta. Dar, meciul de dublu aduce doar un punct, iar cele de simplu, patru. Oricum, va fi mai bine pentru noi decât pentru finlandezi cu această suprafaţă“, a adăugat Tecău. Acesta consideră că primele trei meciuri din confruntarea cu Finlanda vor conta enorm. „Trebuie să ne concentrăm pe aceste trei puncte, de vineri şi sâmbătă. Ne va fi greu fără Hănescu şi Ungur, dar trebuie să-i înţelegem şi pe ei“, a
subliniat Tecău. La meciurile de simplu, România va fi reprezentată de Victor Crivoi (366 ATP) şi Marius Copil (217 ATP). Căpitanul nejucător al Finlandei, Kim Tiilikainen, se va baza pe Jarkko Nieminen (42 ATP la simplu şi 180 la dublu), Harri Heliovaara (257 ATP la simplu şi 159 la dublu), Timo Nieminen (341 ATP la simplu şi 392 la dublu) şi Micke Kontinen (921 ATP la simplu şi 762 la dublu). Tragerea la sorţi va avea loc mâine, de la ora 13.00. Vineri, în prima zi, sunt programate primele două meciuri de simplu, începând cu ora 13.00, sâmbătă va avea loc cel de dublu, de la ora 15.00, iar duminică, ultimele două partide de simplu, de la ora 13.00. România luptă pentru rămânerea în Grupa I a Zonei Euro-Africane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS