14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii craioveni, pe podium la Bucureşti

Juniorii craioveni, pe podium la Bucureşti

CSJ Ştiinţa U Craiova, Dinamyk Craiova şi ABC Craiova au avut o comportare foarte bună la Cupa Sport Team, toate trei „prinzând“ podiumul

Stăm bine la nivel de copii şi juniori şi acest lucru îl confirmă rezultatele obţinute de formaţiile craiovene la diferitele turnee de pregătire, dar şi în campionatele naţionale. Ultimul exemplu concludent l-au oferit CSJ Ştiinţa U Craiova, Dinamyk Craiova şi ABC Craiova, grupări care la sfârşitul săptămânii trecute au participat la Cupa Sport Team Bucureşti şi au făcut-o foarte bine, ocupând podiumul.
La competiţia destinată copiilor născuţi în 2001 am fost reprezentaţi de CSJ Ştiinţa U Craiova, trupa lui Vali David fiind împărţită în două, CSJ 2 fiind condusă de pe margine de „secundul“ Toma Ilin. În grupa A, CSJ 1 a obţinut trei victorii, 3-2 cu Ariston Ruse, 5-1 cu Juventus Bucureşti şi 5-1 cu Sport Team, şi a fost depăşită de Sportul Studenţesc cu 3-2. În semifinale, trupa lui Vali David a întâlnit-o pe cea a lui Toma Ilin, care a trecut de faza grupelor după ce a înregistrat două victorii, 3-1 cu Liceul „Mircea Eliade“ şi 2-1 cu Sport Team, şi două înfrângeri, 0-4 cu Dinamo şi 1-3 cu CSS Pajura. CSJ 1 s-a impus cu 5-3, iar în finală a fost învinsă cu 3-0 de Sportul Studenţesc, care se calificase în ultimul act după ce o depăşise pe Dinamo la penaltiuri, scor 5-4. De menţionat că golgheter la această secţiune a fost Emilian Pacionel, care a izbutit zece goluri.
„Sunt mulţumit de evoluţia lor, dar mi-aş fi dorit foarte mult locul întâi. Sportul a avut o echipă extraordinară, au patru copii de excepţie, au meritat să câştige cupa. Singurul meu regret este că nu am jucat cu Dinamo, ca să-i răzbunăm pe cei de la echipa a doua. A fost un test util înaintea începerii campionatului“, a spus Vali David, pentru GdS.
CSJ 1 a fost compusă din următorii: Boznea – Ilin, Ionescu, Diaconu, Cr. Popa, Pacionel, Cucit, Teleru, Şt. Barbu, S. Radu, ultimii doi evoluând şi pentru CSJ 1, care i-a mai cuprins pe An. Ilie – C. Andrei, Foleanu, Pipercă, Diaconescu, Martin, Iovu, Cr. Mic, Militaru.

Dinamyk, pe locul doi la grupa 2002

La turneul dedicat copiilor născuţi în 2002, Dinamyk Craiova a izbutit să ocupe şi ea locul secund, fiind depăşită, ca şi CSJ Ştiinţa U Craiova, de Sportul Studenţesc.
Elevii lui Costel Dumitraşcu au trecut în grupă de Tâmpa Braşov, scor 5-1, de Pro Team cu 6-1 şi de Ariston Ruse cu 8-1, fiind „corectată“ de Sportul, scor 2-3. În semifinale, Dinamyk a trecut de Junior Bucureşti cu 2-1, dar în finală s-a lovit din nou de Sportul Studenţesc, bucureştenii impunându-se cu 3-0.
„Sunt foarte mulţumit de modul în care s-au exprimat pe teren, îmi dă încredere pentru viitor. De asemenea, aş vrea să-i felicit pe organizatori, a fost un turneu bine pus la punct. Asta îmi lasă totodată şi un gust amar, pentru că pe noi nu ne sprijină nimeni să organizăm la Craiova un astfel de turneu sau să ni se ofere condiţii adecvate de pregătire. Dacă noi, cluburile, împreună cu părinţii, nu am avea grijă de terenuri, s-ar alege praful. În schimb, plătim chirii la primărie“, a declarat Costel Dumitraşcu, pentru GdS.
Lotul echipei Dinamyk Craiova a fost compus din următorii: Mîndru, Boborică, Velea, Geană, A. Badea, D. Badea, Radu, Muja, Florea, Toma, Dogaru, R. Popescu, Trană şi Buzică.

ABC Craiova, pe trei
la grupa de opt ani

La grupa 2003, Craiova nu a avut nici o reprezentantă, dar, la grupa 2004, ABC Craiova a „prins“ şi ea podiumul. Trupa lui Mircea Popa a dat de „pământ“ cu Sport Team Bucureşti, Ariston Ruse şi Liceul „Mircea Eliade“, toate trei meciurile fiind câştigate cu 7-1, dar Flacăra Focşani s-a dovedit o nucă prea tare, moldovenii impunându-se cu 3-0. În semifinale, ABC Craiova a pierdut cu Junior Bucureşti, scor 1-3, dar a câştigat meciul pentru locurile trei-patru disputat în compania celor de la Tâmpa Braşov, scor 2-1. Trofeul de la grupa 2004 a ajuns la echipa din Focşani.
„Suntem o echipă în formare, practic de şapte-opt luni ne pregătim în această formulă, iar pentru noi locul trei înseamnă foarte mult. Ne arată că suntem pe drumul cel bun şi ne dă încredere pentru următoarele provocări“, a declarat antrenorul Mircea Popa, pentru GdS.
ABC Craiova a avut următoarea componenţă: Bălan – Nicola, Dr. Popa, R. Costea, Şerban, Pârvulescu, Baran, Rădoi, An. Preda, R. Preda, Ştefănescu, Chincea şi Drăgan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS