22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGaţu a făcut memoriu pentru salvarea echipei Oltchim

Gaţu a făcut memoriu pentru salvarea echipei Oltchim

Preşedintele FRH cere instituţiilor abilitate ale statului să aibă grijă ce negociază la privatizarea combinatului Oltchim, pentru ca echipa de handbal considerată „un brand naţional“ să nu se desfiinţeze

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat ieri că situaţia campioanei României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, confruntată cu probleme financiare, este gravă, şi a făcut un memoriu către ANST şi către primul ministru, solicitând sprijin pentru formaţia feminină.
„Situaţia echipei este gravă. Am făcut un memoriu către Carmen Tocală, la ANST, cu rugămintea să-l trimită mai departe către Ministerul Economiei, care se ocupă de privatizarea Oltchim, dar şi către primul ministru Victor Ponta. Eu nu pot, şi nimeni nu poate interveni în procedurile de privatizare ale combinatului, dar am făcut o prezentare a istoricului echipei. Oltchim este un brand naţional, e singura echipă care se poate bate în prezent cu orice adversară din lume, este înscrisă în Liga Campionilor, cu obiectiv de a câştiga trofeul, iar dacă va fi retrasă şi se va desfiinţa, EHF va dicta o amendă considerabilă, plus o interdicţie pentru cluburile româneşti în cupele europene“, a declarat Gaţu, pentru Mediafax.

Caută sponsori
să asigure bugetul
pe un an

Preşedintele FRH cere, în memoriu, ca viitorul proprietar al combinatului Oltchim să aibă în contractul de privatizare o clauză prin care să fie obligat la finanţarea echipei de handbal: „Am solicitat Ministerului Economiei ca oricine va fi câştigătorul privatizării să fie obligat să respecte o clauză care să prevadă menţinerea echipei Oltchim la standarde internaţionale, pe o perioadă de cinci ani. Noi, dar şi iubitorii de handbal, căutăm soluţii pentru găsirea sumei de trei milioane de euro, cât reprezintă contractele jucătoarelor pe un an, astfel că am mai cerut prin acest memoriu ca un nou sponsor să fie scutit de impozite, tot timp de un an, astfel ca acest buget să fie jumătate. Ar conta enorm“.
Fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, declarase, duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia de la campioana României la handbal feminin este extrem de dificilă, precizând că, dacă nu va exista bugetul necesar, formaţia vâlceană nu va începe Liga Campionilor, nemaifiind susţinută financiar de combinat.
„SC Oltchim nu mai poate susţine financiar echipa, nu mai poate aloca fonduri. Avem asigurate salariile pentru august, dar pentru septembrie trebuie găsiţi alţi sponsori. În următoarele trei-patru luni, Combinatul nu mai poate da bani, iar în situaţia în care vine un acţionar care nu este interesat să îşi facă publicitate prin echipa de handbal, nu ne putem baza pe această susţinere nici după lunile de care vorbeam. Dacă nu vom avea bugetul necesar, nu vom începe Liga Campionilor şi le vom lăsa pe fete să se transfere la alte echipe unde să poată juca. Vom fi corecţi faţă de ele“, a declarat Roibu.
Bugetul aproximativ al echipei Oltchim este de 3 milioane de euro pentru sezonul 2012-2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS