11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSă ne fie de bine!

Să ne fie de bine!

Preliminarii CM din 2014
Estonia – România 0-2
Stadion: “A. Le Coq Arena” – Tallinn.
Au marcat: Torje ’55, Marica ’75.
Cartonaşe galbene: Dmitrijev ’77 / Grozav ’45, Marica ’77.
Estonia: Pareiko – Jaager, Morozov, Klavan, Teniste – Dmitrijev, Vassiljev, Puri (’76, Kink), Vunk (’61, Voskoboinikov) – Ojamaa (’46, Lindpere), Oper.
Antrenor: Tarmo Ruutli.
România: Lobonţ – Măţel, Chiricheş, Goian (’92, Găman), Raţ – Bourceanu, Lazăr (’65, Pintilii) – Torje, Grozav, Tănase – Marica (’84, Niculae).
Antrenor: Victor Piţurcă.
Au arbitrat: M. Mazic – M. Ristic, I. Radojcic (Serbia).

România a debutat cu victorie în preliminariile CM din 2014, câştigând în Estonia graţie golurilor marcate de Torje şi Marica

Naţionala României a debutat, vineri, cu o victorie în preliminariile CM din 2014, după ce a învins, scor 2-0 (0-0), în deplasare, reprezentativa Estoniei, într-o partidă disputată pe „A. Le Coq Arena“ din Tallinn. Tricolorii au deschis scorul prin Gabriel Torje, care a marcat din şase metri, după o fază creată de Ciprian Marica (‘55). Aceiaşi jucători care au colaborat la primul gol au combinat şi la faza celei de-a doua reuşite a României, însă de această dată Ciprian Marica a primit o pasă de la Gabriel Torje, iar atacantul lui Schalke a înscris cu un şut la colţul lung de la 14 metri (‘75).
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că le-ar da „nota 10 cu felicitări“ fotbaliştilor echipei naţionale, considerând că aceştia au jucat foarte bine şi nu le-au dat nici o şansă adversarilor. „Aş da echipei nota 10 cu felicitări. Toţi au jucat foarte bine. Mă bucur că Marica a reuşit să înscrie. A făcut un meci extraordinar. De altfel, toţi jucătorii au evoluat foarte bine, cel puţin din punct de vedere tactic. Jocul nostru s-a schimbat în bine în repriza a doua, când am început să jucăm dintr-o atingere, cu devieri. Atunci am început să le punem probleme“, a spus Piţurcă. „E o echipă naţională tânără, nouă. E un nou început. Îmi doresc un stadion plin cu Andorra (mâine, de la ora 20.30 – Antena 1, pe «Arena Naţională» – n.r.), mai ales că am început cu dreptul campania de calificare. Trebuie să rămânem la fel de concentraţi pentru meciul cu Andorra, să acumulăm șase puncte şi să privim relaxaţi viitorul apropiat, unde vom întâlni o echipă de gradul 0, Olanda, şi o echipă de gradul 1, Turcia. Practic, favoritele grupei“, a adăugat tehnicianul.
Selecţionerul Estoniei, Tarmo Ruutli, a declarat că la nivelul jocului nici una dintre echipe nu a excelat, dar că a câştigat cea care s-a dovedit a fi un pic mai bună: „Nu ne-a ieşit jocul. Nici noi, nici ei nu am avut prea multe opţiuni şi ocazii, iar primul gol s-a dovedit a fi decisiv. România nu avea nevoie de altceva decât să ucidă meciul, să lovească pe contraatac. Noi am fost obligaţi să atacăm pentru a încerca egalarea şi aşa s-a scris istoria meciului. În joc pot spune că nu a fost mare diferenţă, dar echipa puţin mai bună în acest meci a câştigat. Vom încerca să fim mai buni“.

Gheorghe Hagi:
Grupa e deschisă!

Naţionala a învins în Estonia şi se pregăteşte de meciul cu Andorra, iar Gică Hagi avertizează că la orice meci trebuie să obţinem cele trei puncte dacă vrem să participăm la CM. „E o victorie care creează entuziasm, euforie şi meciurile viitoare vor fi pregătite mai bine. Ascultaţi ce vă zic: la orice meci trebuie să cauţi rezultatul. Grupa e deschisă. România, Olanda, Turcia şi Ungaria se vor bate pentru calificare“, a declarat Hagi, la Sport.ro.
Şi fostul căpitan al tricolorilor, Cristi Chivu, este de părere că lupta va fi lungă. „Pornim cu şansa a treia, dar nu trebuie să ne mulţumim cu lucrul ăsta. Trebuie să ne jucăm şansa, aşa cum am făcut şi în 2008. Important e că păşim cu dreptul în campania de calificare, că recăpătăm încrederea de care aveam nevoie. Nouă ne lipsesc calificările la turnee finale, ne lipsesc talente, jucători care au demonstrat de-a lungul timpului că au calităţi importante. Un meci nul în Turcia şi un egal cu Olanda ar fi bun. Ideal ar fi să luăm şase puncte cu Turcia şi Olanda. E vorba de foame, de ambiţie, de dorinţă, de încredere, de ceea ce facem când jucăm“, a declarat Chivu, la GSP TV.

Preliminarii CM din 2014

Rezultate: Rusia – Irlanda de Nord 2-0, Azerbaidjan – Israel 1-1, Kazakhstan – Irlanda 1-2, Georgia – Belarus 1-0, Liechtenstein – Bosnia & Herţegovina 1-8, Slovenia – Elveţia 0-2, Estonia – România 0-2, Malta – Armenia 0-1, Croaţia – Macedonia 1-0, Lituania – Slovacia 1-1, Albania – Cipru 3-1, Andorra – Ungaria 0-5, Finlanda – Franţa 0-1, Letonia – Grecia 1-2, Muntenegru – Polonia 2-2, Olanda – Turcia 2-0, Bulgaria – Italia 2-2, Germania – Insulele Feroe 3-0, Islanda – Norvegia 2-0, Luxemburg – Portugalia 1-2, Moldova – Anglia 0-5, Ţara Galilor – Belgia 0-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS