21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Olt Slatina şi CSM Vâlcea sunt gata de luptă

FC Olt Slatina şi CSM Vâlcea sunt gata de luptă

După ce au „şomat“ în runda inaugurală a ligii secunde, formaţiile oltene FC Olt Slatina şi CSM Vâlcea vor debuta sâmbătă în noul sezon cu mult optimism. Cea de-a treia reprezentantă a noastră din seria a 2-a, Damila Măciuca, va sta.

Formaţia FC Olt Slatina şi-a propus să practice un fotbal de calitate în acest sezon de Liga a II-a, care a debutat săptămâna trecută, având motivaţia că s-a întărit foarte mult faţă de anul trecut. Trupa lui Dan Oprescu va întâlni sâmbătă, de la ora 11.00, în deplasare, pe fosta divizionară A CSU Voinţa Sibiu, grupare care în runda inaugurală, în care slătinenii au stat, a făcut o partidă foarte proastă, pierzând-o cu 3-1 în faţa ardelenilor de la Corona Braşov, o nou-promovată.
Acest lucru nu l-a impresionat prea tare pe tehncianul grupării de pe malul Oltului, Dan Oprescu atenţionându-şi elevii că îi aşteaptă o partidă dificilă. „Va fi un meci greu, asta e clar. Ei vor fi mai ambiţionaţi după înfrângerea de săptămâna trecută şi vor face tot posibilul să obţină toate punctele. Noi suntem pregătiţi şi mergem să scoatem un rezultat bun, dar pentru asta trebuie să fim concentraţi, nu cum ne-am prezentat la meciul de Cupă, cu FC Caracal. Sper să facem un joc bun“, a spus Dan Oprescu, pentru GdS.
În tabăra olteană nu sunt probleme de lot, dar, cu toate astea, va lipsi fundaşul craiovean Paul Irimescu, fiul lui Mircea Irimescu, fostul component al Craiovei Maxima, el având programată sâmbătă seară cununia religioasă cu Alexandra Iulia Chimoiu. „A trecut aproape un an de la cununia civilă, trebuie să mergem şi la biserică. Băieţii se vor descurca şi fără mine, sunt sigur de asta. Le ţin pumnii şi sper să-mi facă o surpriză frumoasă, să-mi dea o victorie drept cadou de nuntă“, a declarat Paul Irimescu, pentru GdS.

„E important
să începem bine“

Noul tehnician al formaţiei CSM Vâlcea, Constantin Schumacher, mizează pe omogenitatea grupului creat de Alin Artimon în partida de sâmbătă, de la ora 11.00, de la Piteşti, cu FC Argeş, şi speră într-un debut fericit. „Este important să începem bine, jucătorii au deja zece săptămâni de pregătire, sper ca debutul să fie de bun augur şi să câştigăm. Obiectivul este locurile unu-şapte şi este unul corect, realizabil. Jucătorii sunt tineri, trebuie să dea totul pe teren, să arate că CSM nu este o echipă de coada clasamentului. Ei trebuie să înţeleagă că prin evoluţiile lor pot creşte valoric, trebuie să confirme asta pe teren, să demonstreze că CSM nu mai este o echipă de pluton. Eu sunt venit de zece zile, am încercat să îmi pun în practică cât de cât ideile. Nu e diferenţă mare între echipele din Liga a II-a, CSM are echipă tânără care joacă împreună de doi-trei ani, trebuie ca echipa să ajungă cât mai sus sau jucătorii să facă pasul spre Liga I. Se poate să plec peste o zi, o lună sau un an, dar sper să las ceva pozitiv în urmă. Contractul meu cu CSM este făcut astfel încât cineva, dacă nu îi convine ceva, poate să termine înţelegerea“, a spus Schumacher, conform liga2.ro.
Directorul executiv al grupării din Zăvoi şi totodată reprezentantul primăriei, George Pirnea, spune că, pe viitor, susţinerea autorităţilor este condiţionată de obţinerea unor rezultate pozitive. „Vrem să construim o echipă care în maximum doi-trei ani să promoveze, până atunci trebuie să asigurăm o bază materială necesară primei ligi. Dacă această echipă poate promova din primul an, vă garantez că vom face toate eforturile necesare“, a declarat Pirnea.

Liga a II-a, seria 2

Etapa a 2-a, sâmbătă, ora 11.00: FC Argeş – CSM Vâlcea, Voinţa Sibiu – FC Olt Slatina, FCM Tg. Mureş – Luceafărul Oradea, FC Baia Mare – Corona Braşov, ora 13.00: FC Bihor – Unirea Alba Iulia. ACS Poli Timişoara şi Damila Măciuca vor sta. Partida UTA Arad – CS Mioveni s-a disputat vineri seară, după închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS