7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, un nou început

România, un nou început

Reprezentativa ţării noastre debutează astăzi în preliminariile CM din 2014, unde face parte din grupa D, alături de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. Prima adversară a tricolorilor este Estonia, o echipă de care în trecut nu ne temeam deloc.

După ultimele ratări la turneele finale, încrederea în propriile forţe s-a cam diminuat, însă revenirea lui Victor Piţurcă la cârma echipei, coroborate cu rezultatele din amicale, ne-a mai liniştit un pic. Astăzi, însă, tricolorii încep o nouă campanie de calificare, una pe care nu au voie să o mai rateze, urmând să evolueze de la ora 21.00 (TVR 1), pe „A. Le Coq Arena“ din Tallinn, în compania Estoniei, un adversar pe care altădată îl „executam“ fără probleme. Mai nou, ne temem de el, şi nu numai, iar dacă nu ajungem în Brazilia o să zicem apoi că va fi greu şi cu Insulele Feroe sau Liechtenstein şi o să ne fie frică şi de propria umbră.
Revenind la meciul din această seară, Victor Piţurcă a încercat să pună presiune pe elevii săi în ultima săptămână, spunându-le să fie precauţi. „Suntem concentraţi pe meciul de vineri, în care avem nevoie de un rezultat bun, care să creeze mai departe o atmosferă favorabilă. Va fi dificil, dar vom face tot ce trebuie pentru a obţine primele trei puncte în această campanie. Olanda şi Turcia rămân principalele favorite, noi cu Estonia şi Ungaria vom fi outsideri. Cred că Estonia va fi un adevsar dificil prin prisma grupului. Îmi amintesc că am învins în Estonia, în 1999, cu 2-0, dar a fost doar un meci amical. Situaţia de atunci seamănă cu cea de acum, din punctul de vedere al momentului în care se află echipa naţională. M-aş bucura dacă am obţine acelaşi rezultat ca la momentul respectiv“, a spus Piţi.
Jucătorii sunt însă conştienţi de importanţa punctelor puse în joc şi promit să facă totul să le contabilizeze. „Suntem peste Estonia. Nici nu există grad de comparaţie. Vor încerca să se apere şi să facă antijoc, cum au făcut cu Polonia şi cu Franţa. Noi va trebui să atacăm, mergem acolo să câştigăm meciul“, a spus atacantul Ciprian Marica.

Tarmo Ruutli ne „perie“

Selecţionerul Estoniei, Tarmo Ruutli, a declarat că echipa României este un adversar mai agresiv şi mai puternic decât naţionala Poloniei, pe care a întâlnit-o de curând într-un amical, dar că orice este posibil în această partidă. „Avem aşteptări rezonabile. Totul începe de la linia de start, nu există garanţii în fotbal. Nu este o cursă în care cel mai bun câştigă întotdeauna. Depinde de forma de moment, de ziua pe care o prinzi. Vrem să jucăm un fotbal de calitate. Că asta nu garantează mereu un rezultat pe măsură, se întâmplă adesea în fotbal. Nu trebuie să fim nici prea încrezători şi optimişti. Toată lumea are şanse. România este o echipă mult mai agresivă şi mai puternică decât Polonia (ultimul adversar al naţionalei Estoniei, care a câştigat cu 1-0 amicalul din 15 august – n.r.). Oricum, nimic nu este imposibil, trebuie să profităm de oportunităţile pe care le vom avea“, a spus Ruutli, citat de Mediafax.
Cel mai bun jucător estonian, mijlocaşul Konstantin Vassiljev (Amkar Perm), a afirmat că naţionala României este un adversar foarte puternic, dar şi atractiv în acelaşi timp. „Nu avem un obiectiv important, dar vrem să continuăm pe linia începută în ultimii ani. Aşteptările fanilor noştri au crescut, dar trebuie să avem răbdare. România este un adversar puternic şi atractiv în acelaşi timp. Poate că nu trece prin cele mai bune momente din istoria sa, dar pentru noi România este un adversar foarte puternic. Trebuie să dăm totul şi nici chiar atunci asta nu înseamnă automat că vom câştiga“, a spus Vassiljev.
Fundaşul Dmitri Kruglov (FK Rostov) a menţionat că echipa Estoniei nu trebuie să fie sub presiune: „Vom încerca să jucăm cât mai bine şi vom vedea ce iese. Nu are rost să ne gândim acum la un anumit număr de puncte şi să facem pronosticuri. Cine se aştepta ca la precedentele preliminarii să terminăm pe locul doi şi să jucăm în play-off?“.

Preliminarii CM din 2014

Programul partidelor de astăzi: ora 18.00: Rusia – Irlanda de Nord; 19.00: Azerbaidjan – Israel, Kazakhstan – Irlanda; 20.00: Georgia – Belarus, Liechtenstein – Bosnia & Herţegovina; 20.30: Slovenia – Elveţia; 21.00: Estonia – România (TVR 1), Malta – Armenia; 21.15: Croaţia – Macedonia, Lituania – Slovacia; 21.30: Albania – Cipru, Andorra – Ungaria, Finlanda – Franţa, Letonia – Grecia, Muntenegru – Polonia, Olanda – Turcia (Digi Sport 2); 21.45: Bulgaria – Italia, Germania – Insulele Feroe, Islanda – Norvegia, Luxemburg – Portugalia, Moldova – Anglia, Ţara Galilor – Belgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS