11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Apa Craiova, ghinionistă la debut

CS Apa Craiova, ghinionistă la debut

Liga a III-a
CS Apa Craiova – Minerul Motru 0-1
Stadion „Extensiv“, spectatori: 300.
A marcat: Răduca ’74.
CS Apa: Surdu – Orban, Gheorghiţă, Lupu, Belu (’75, Boerică) – Şoavă, D. Stancu (’89, Tătaru) – Căle, Stăncuţa, Băia – Bălă.
Antrenor: Dragoş Bon.
Minerul Motru: Trică – Inclăzan, Dicu, Nueleanu, C. Laurenţiu – Ţiclea, Şoo (’46, Ivan; ’74, M. Laurenţiu), Stoenac (’80, Bogdanovic), Petculescu (’46, Chirea) – Răduca, Boroiban.
Antrenor: Ştefan Nanu.
Cartonaşe galbene: Şoavă, Bălă / Inclăzan, Dicu, Nueleanu (2), Ţiclea, M. Laurenţiu, Chirea.
Cartonaşe roşii: Nueleanu ’75, Purcea ’76.
Au arbitrat: M. Amorăriţei – I. Dumitru, Ad. Ionescu.

Trupa lui Florin Şoavă şi Dragoş Bon a pierdut cu 1-0 întâlnirea cu Minerul Motru, dar a demonstrat că are potenţial

Încropită în trei săptămâni, CS Apa Craiova nu a reuşit să se pună la punct în privinţa relaţiilor de joc, însă şi aşa a demonstrat sâmbătă cu Minerul Motru că ştie fotbal şi că se poate bate de la egal la egal cu orice adversar. Elevii lui Florin Şoavă şi Dragoş Bon au pierdut disputa de pe „Extensiv“ cu 1-0, unicul gol al confruntării fiind marcat de Răduca în minutul 74. Practic, „minerii“ au marcat la singura ocazie serioasă de poartă pe care au avut-o, fapt care l-a determinat pe Ştefan Nanu să recunoască la final că a obţinut o victorie norocoasă.
Craiovenii au început în forţă meciul, fostul vârf al Prometeului, Alin Bălă, irosind două mari oportunităţi de a deschide scorul (‘5, ‘26), însă de fiecare dată a şutat puţin pe lângă poartă. Cu moralul bun, CS Apa a izbutit să şi marcheze în minutul 32, când Stăncuţa, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, i-a pasat excelent lui Băia, care nu l-a „iertat“ pe Trică, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Au avut două bare

Şi în partea a doua lucrurile au stat la fel de bine din punct de vedere al evoluţiei, craiovenii sufocându-şi adversarii printr-un presing avansat. Băia a fost din nou în atenţie în minutul 63, în ‘65 Bălă a fost la un pas să profite de o greşeală a defensivei oaspete, pentru ca în 69 managerul Şoavă, care a primit cartea verde vineri seară, să nimerească bara dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. Cu toate acestea, cei care au marcat au fost „minerii“, care au scăpat pe un contraatac, iar Răduca a finalizat cu un şut sec, pe lângă portarul Surdu (0-1, ‘74).
La reluare, Nueleanu a oprit prin fault un contraatac periculos, „minerul“ văzând al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu (‘75), „centralul“ partidei arătându-i roşu direct şi portarului de rezervă din tabăra motreană, Purcea fiind taxat pentru injurii şi semne obscene arătate spre tribuna oficială (‘76).
Craiovenii au avut şansa de a egala în minutul 83, Stăncuţa a centrat perfect pentru Boerică, dar acesta a nimerit bara din dreapta porţii lui Trică, spre disperarea celor din tribune.
CS Apa a terminat meciul în atac, însă fără să găsească drumul spre golul egalizator, părerea unanimă fiind că nu merita să piardă acest joc, primul din Liga a III-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS