5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei echipe româneşti se bat pentru grupele Ligii Europa

Trei echipe româneşti se bat pentru grupele Ligii Europa

Steaua, Dinamo şi FC Vaslui încearcă astăzi să treacă de play-off şi să meargă mai departe în Europa League, cea mai uşoară misiune având-o gruparea din Ghencea

Trei echipe româneşti, Steaua, Dinamo şi FC Vaslui, dispută astăzi manşa a doua a play-off-ului Ligii Europa. Dintre acestea, Steaua are cele mai mari şanse să ajungă în faza grupelor, după victoria obţinută în tur, în Lituania, cu scorul de 2-0 în faţa formaţiei Fk Ekranas. Dacă gruparea din Ghencea va trece de campioana Lituaniei, va intra pentru a noua oară consecutiv în grupe, venind din preliminarii. Dat fiind faptul că steliştii sunt ca şi calificaţi, se aşteaptă un număr redus de spectatori la această partidă cu Ekranas, ea fiind programată, de la ora 20.30 (Pro TV) pe stadionul din Ghencea, şi nu pe Arena Naţională. Singura modificare aproape sigură în „unsprezecele“ de start al Stelei faţă de meciul tur va fi introducerea portarului Ciprian Tătăruşanu în locul lui Răzvan Stanca.
Cealaltă formaţie bucureşteană prezentă în play-off, Dinamo, se va deplasa în Ucraina, unde are nevoie de o minune pentru a trece de Metalist Harkov. În tur, ucrainenii s-au impus cu scorul de 2-0, iar dinamoviştii au nevoie de o victorie cel puţin la fel de clară pentru a ajunge în grupe. Diriguitorii clubului din „Ştefan cel Mare“ au mărit substanţial primele de calificare acordate jucătorilor, pentru a-i motiva pe Ţucudean şi compania. Partida se va juca de la ora 21.00 şi va fi televizată de Digisport 2.
Tot de un miracol va avea nevoie şi vicecampioana României din sezonul trecut, FC Vaslui, implicată într-un duel cu unul dintre coloşii fotbalului mondial, Internazionale Milano (21.45, Digisport 1). Moldovenii vor juca în această seară pe arena „Giuseppe Meazza“ din Milano şi pornesc de la scorul de 0-2, înregistrat în tur, la Piatra Neamţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS