3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIrina Begu a dat lovitura la US Open

Irina Begu a dat lovitura la US Open

Irina Camelia Begu (foto) s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Flushing Meadows. Românca a reușit surpriza și a eliminat-o pe Caroline Wozniacki, numărul 9 WTA, favorită 8 a turneului american.
Begu a avut nevoie de doar două seturi și o oră și 21 de minute pentru a se impune în fața danezei. În primul act, jucătoarea din România, aflată pe locul 96 în ierarhia mondială, a câștigat cu 6-2. În setul al doilea, Begu a cedat tot două game-uri și merge mai departe după cea mai importantă victorie a carierei.
Caroline Wozniacki, finalistă la US Open în 2009, prima „victimă“ de marcă de pe tabloul feminin în acest an, a acuzat probleme la genunchi. Fostă număr 1 mondial la începutul anului, daneza a avut un sezon slab, măcinat de accidentări, dar asta nu umbrește cu nimic victoria Irinei. În vârstă de 22 de ani, românca a fost desemnată anul trecut Newcomer of the Year în circuitul WTA, în noiembrie 2011 ajungând până pe locul 36 în clasamentul mondial. Calificarea în turul al doilea egalează cel mai bun rezultat personal într-un Grand Slam, reușind același lucru și în 2011, și în 2012 la Roland Garros.
În faza următoare, Irina Begu, numărul 96 în ierarhia mondială, se va confrunta cu Silvia Soler-Espinosa din Spania, locul 58 în clasamentul WTA. Pentru calificarea în turul doi la US Open, Begu va încasa un cec în valoare de 37.000 de dolari şi o sută de puncte WTA.
Ieri, după închiderea ediţiei, alţi jucători români au evoluat la US Open, după cum urmează: Edina Gallovits-Hall a întânit-o în turul al doilea pe favorita 7, nimeni alta decât câștigătoarea de anul trecut, australianca Samantha Stosur. Pe terenul 17, Simona Halep a întâlnit-o pe favorita 19, Nadia Petrova, iar în meciul trei de pe terenul 8, Sorana Cîrstea a jucat în compania georgiencei Anna Tatishvili.
În concursul de dublu feminin, româncele urma să joace aseară după următorul program: Irina-Camelia Begu / Alize Cornet (Franța) – Angelique Kerber (Germania) / Tamira Paszek (Austria), Alexandra Cadanțu / Mathilde Johansson(Franța) – Irina Falconi / Maria Sanchez (Statele Unite), Madison Keys / Jessica Pegula – Akgul Amanmuradova (Uzbekistan) / Monica Niculescu. Tot ieri a început şi concursul de dublu mixt, iar Horia Tecău alături de americanca Bethanie Mattek-Sands a debutat contra dublului american Sloane Stephens / Rajeev Ram.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS