10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Apa a revenit în Bănie

CS Apa a revenit în Bănie

Divizionara C a fost întoarsă din drum de oficialităţile din Balş şi va evolua pe stadionul „Extensiv“ sub o nouă conducere tehnică, noii antrenori fiind Florin Şoavă şi Dragoş Bon

Forțată din punct de vedere financiar, CS Apa Craiova acceptase propunerea oficialităţilor oraşului Balş de a juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Parc“, însă exact când lucrurile păreau finalizate totul a luat-o „razna“. „FRF a făcut în aşa fel repartizarea în serii, încât să nu poţi continua. Cheltuielile legate de deplasări sunt foarte mari, am făcut calculele, nu putem continua. SMR Balş a trimis pe toată lumea acasă, ceilalţi sponsori nu acoperă cheltuielile, iar înţelegerea era ca cei de la Craiova să vină cu o sumă, dar nu au. În aceste condiţii nu putem continua, luna asta aveam nevoie de 400 de milioane, luna viitoare de 600, însemna să jucăm o etapă, două, iar după aceea să ne retragem. Ne pare rău, am făcut investiţii la stadion, vom continua cu FC Balş în Liga a IV-a. CS Apa probabil se va desfiinţa, noi am fost singurii care le-am întins o mână de ajutor“, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Ion Aldea, cel care trebuia să deţină o funcţie în cadrul clubului craiovean.
Previziunile reprezentantului oraşului Balş au fost mult prea sumbre, CS Apa revenind acasă, la Craiova, primind promisiuni de la mai mulţi oameni de afaceri din oraş că vor beneficia de sprijin financiar.

Naicu: S-a risipit familia, nu puteam
să rămân
 
Reveniţi în Craiova, oficialii clubului au făcut o şedinţă cu jucătorii în care li s-a comunicat că situaţia financiară nu este tocmai bună şi cine vrea să evolueze în continuare la echipă va trebui să o facă gratis, altfel pot pleca. „Atunci când am văzut că principalii jucători ai echipei, Barbu, Octavian Trăistaru, Gabi Ionescu, Istudor şi Tâmplaru, au spus că ei nu rămân am decis să plec şi eu. S-a rispit familia, nu puteam să rămân. Fără bani am stat, am antrenat, dar măcar aveam echipă, acum însă grupul slăbea vizibil, iar eu nu mai sunt dispus să o iau din nou de la zero. Am anunţat că plec şi eu, apoi am primit o ofertă de la FC Podari şi am acceptat-o, Alin Staicu urmând să îmi fie în continuare secund. Când au auzit cei şase jucători că merg la Podari au venit după mine. Acolo avem stabilitate, putem lucra în linişte şi vrem să promovăm. Chiar dacă echipa a avut un început prost de sezon, sunt convins că vom redresa lucrurile şi vom reveni în forţă“, a spus Victor Naicu, pentru GdS.
 
Şoavă şi Bon,
noii antrenori
 
Înainte de a părăsi pe CS Apa, Victor Naicu şi conducerea grupării craiovene au cântărit împreună situaţia şi au decis să-i încredinţeze echipa lui Florin Şoavă şi Dragoş Bon. „Am convenit să preia Florin (Şoavă – n.r.) echipa, pentru că deja cunoaşte lotul şi am zis că el are entuziasm acum, are răbdarea pe care am avut-o şi eu în urmă cu aproape doi ani. Le doresc numai bine, rămân sufleteşte alături de ei“, a spus Victor Naicu.
La rândul său, Florin Şoavă, care va fi antrenor-jucător, s-a arătat încântat de noua sa postură şi speră să se găsească resursele financiare, şi nu numai, pentru ca această echipă să-şi poată desfăşura activitatea aşa cum trebuie. „Mi s-a oferit această ocazie şi am zis să încerc, pentru că nu sunt genul care se dă la o parte de la muncă. Sper să reuşesc împreună cu Dragoş Bon să menţinem echipa în Liga a III-a şi să avem un parcurs fără emoţii“, a spus Şoavă, pentru GdS. „E un lucru bun că revenim în Craiova. Sper ca oamenii cu bani să înţeleagă că fără ajutorul lor nu vom avea nici măcar echipa asta din Liga a III-a. Sper să vină cât mai mulţi lângă noi să ne ajute, cu cât pot, altfel va fi greu. Momentan, avem câteva promisiuni, am găsit înţelegere şi la fraţii Mihăilescu şi vom juca pe stadionul «Extensiv», deci sperăm să fim încurajaţi şi de suporteri. E singura echipă din Craiova şi trebuie sprijinită. Dacă vor da bani, o vor face pentru fotbalul craiovean, nu pentru mine sau pentru conducerea clubului“, a punctat Florin Şoavă, completat de „secundul“ Dragoş Bon: „Sunt încrezător că iubitorii fotbalului din Craiova şi oamenii cu bani nu vor rămâne indiferenţi, ca până acum, şi vor răspunde la acest apel al nostru, iar echipa îi va răsplăti cu rezultate bune“.

Organigrama clubului nu va suferi modificări
 
Dacă în privinţa staff-ului tehnic şi al lotului au fost şi mai mult ca sigur că vor mai avea loc modificări, în cazul conducerii organigrama rămâne aceeaşi. „La acest capitol, lucrurile sunt clare, nu vor avea loc modificări. La jucători însă sunt sigur că vor mai pleca destui în perioada următoare, dar vom aduce alţi tineri, cu poftă de muncă şi de afirmare. Important este să dăm drumul la treabă, pentru că pe parcurs sunt convins că vor veni şi sponsorii, dar şi jucători cu nume. Am discutat acum cu Mădălin Murgan şi ar părea dispus să ne ajute, vom discuta şi cu alţii, o să fie bine, sunt sigur de asta“, a afirmat preşedintele CS Apa Craiova, Dorel Grigorie, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS