24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Zdrâncă, pregătit să se dedice antrenoratului

Dan Zdrâncă, pregătit să se dedice antrenoratului

Confruntându-se cu mai multe probleme în ultimul an, atât familiale, cât şi medicale, portarul craiovean este pregătit să renunţe la cariera de jucător şi să o înceapă pe cea de antrenor

Cu siguranţă că ar mai avea multe de spus în fotbal la 31 de ani şi, totuşi, Dan Zdrâncă se gândeşte serios să renunţe la cariera sa de fotbalist. Portarul craiovean, format de Electroputere Craiova şi promovat în fotbalul mare de Extensiv, s-a săturat să stea departe de familie, mai ales acum când aceasta a trecut printr-o perioadă mai dificilă. În plus, nici nu se simte în deplinătatea forţelor după accidentarea suferită la mâna stângă la începutul sezonului trecut şi nici după ruptura musculară de la coapsa dreaptă, cu care s-a ales pe final. Ambele au apărut apărând poarta Farului Constanţa. „Cu mâna am încă probleme, deşi a trecut destul timp. Cu ruptura musculară e o poveste lungă. Eu tot spuneam că mă doare, iar la consult nu ieşea nimic. M-am dus la doctorul naţionalei, Pompiliu Popescu, şi mi-a găsit ruptura fibrilară şi abia acum am rezolvat-o. În perioada asta a murit şi socru-meu, iar soţia şi fetele mele, că am gemene, au fost distruse. Am decis să rămân acasă, că au nevoie de mine. Trebuie să recunosc că am vreo câteva kilograme în plus, dar în două săptămâni sunt în formă maximă, promit“, a explicat Dan Zdrâncă, pentru GdS. „Nu mi-e uşor să renunţ la fotbal, asta e clar, dar nici ofertele pe care le-am primit în vara asta nu m-au încântat, iar ca să plec de acasă pe mai nimic n-are rost. Portăria şi fotbalul înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea mă gândesc să trec la următorul capitol, să încep antrenoratul. Am terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, iar acum mă pregătesc pentru masterat. Mă simt atras de meseria de profesor, îmi place să lucrez cu copiii şi sper să am cu ce mă mândri în câţiva ani. Ar fi nemaipomenit de bine să mi se ofere cât mai curând ocazia să fiu antrenor cu portarii şi la o echipă de seniori, dar să mă ocup şi de copii. Atunci chiar m-aş simţi împlinit“, a punctat portarul craiovean.

Vrea să-şi deschidă o şcoală de fotbal pentru portari

Dan Zdrâncă şi-a început deja activitatea de antrenor, el pregătind deja câţiva juniori craioveni care se simt atraşi de portărie. „Am 16 copii acum. Unii dintre ei sunt nemaipomeniţi, cu siguranţă că vor ajunge departe dacă se ţin de treabă, au talent cu carul. Am portarii lui Gică Vlad, ai lui Bogdan Budescu de la FEFS… Nu mă plâng, merge bine treaba şi îmi place foarte mult. Momentan, ne antrenăm pe mai multe terenuri din oraş, iar asta nu-mi prea convine. Nu mă prea împac cu gândul că nu am un loc al meu, nu-mi place să depind de nimeni sau să stau la mâna cuiva. Vreau să-mi fac un teren artificial, să am treaba mea, dar recunosc că e destul de greu să găsesc un spaţiu bun, bine poziţionat, majoritatea şcolilor având deja terenurile de sport ocupate. O să găsesc până la urmă un loc şi vreau să înfiinţez şi o şcoală special pentru portari, de care să mă ocup cum trebuie. Ştiu ce am de făcut, iar în câţiva ani îmi doresc să se cunoască munca mea, să pot să mă laud şi eu cu unul, doi sau mai mulţi copii, să-i văd jucând măcar la Liga a II-a“, a spus Zdrâncă, explicând că şi el se întrebuinţează serios la antrenamente: „Să nu credeţi că eu nu plonjez… Trebuie să le arăt copiilor cum se procedează şi nu mă dau la o parte, le arăt cu mare drag cum se face fiecare procedeu sau exerciţiu“.

Regretă că nu a jucat la Universitatea

Dan Zdrâncă a avut o activitate intensă în fotbalul românesc, fiind foarte apreciat mai ales la nivelul ligii secunde, dar din CV-ul său lipseşte Universitatea Craiova, echipa sa de suflet, şi asta îl „doare“. „Acum locuiesc în Craioviţa, dar când eram junior am stat în Sărari, făceam trei minute până la stadionul Electroputere, acolo am crescut. Antrenor l-am avut pe Marian Orbuleţ… A fost o perioadă foarte frumoasă, îmi amintesc că jucam fotbal de dimineaţa şi până seara cu băieţii de la bloc fie la Liceul Electro, fie la «Henri Coandă». Era o rivalitate mare între noi, Electroputere şi Universitatea Craiova, dar în sensul pozitiv. Dacă ar fi să regret ceva acum, este faptul că nu am jucat niciodată la Universitatea, deşi era şi este, de fapt, echipa mea de suflet. Asta a fost soarta, să zic aşa. Sper măcar să formez un portar pentru Universitatea, în felul ăsta m-aş simţi un pic mai bine“, a spus Zdrâncă, dezamăgit de situaţia actuală din fotbalul craiovean. „Nu înţeleg de ce Universitatea nu s-a înscris în campionat, pentru că a câştigat în instanţă procesul cu FRF… Trebuia să se găsească o soluţie, pentru că e păcat de oraşul ăsta să nu aibă măcar o echipă de fotbal. A fost proiectul lui Cătălin Crăciunescu cu Viitorul Craiova şi iar nu pricep de ce nu s-a materializat, nu-mi explic de ce doamna primar nu le-a dat acceptul oamenilor să acceseze locul oferit de FRF. Trebuie să se facă ceva rapid, altfel fotbalul craiovean va avea serios de suferit. Mă uit că avem foarte multe cluburi de juniori în oraş. Păi copiii aceia unde vor juca dacă noi nu avem măcar o echipă? O să plece la Steaua, la Dinamo şi nu este deloc bine. Mă gândisem să pun şi eu umărul la noua echipă, dar iată că totul s-a dus de râpă. Noi, oltenii, nu reuşim să nu ne punem piedici unii altora pentru un lucru bun. Este incredibil că am rămas fără fotbal în Craiova încă un an“, a încheiat Dan Zdrâncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS