17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNe încălzim cu Slovenia pentru preliminariile CM

Ne încălzim cu Slovenia pentru preliminariile CM

Naţionala României va susţine mâine un joc amical în compania Sloveniei, confruntarea fiind programată de la ora 21.45 (Antena 1), pe stadionul „Stozice“ din Ljubljana

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a expus numeroasele probleme de lot cu care se confruntă înaintea meciului amical cu Slovenia şi a debutului preliminariilor CM din 2014, găzduit de Brazilia. „Meciul cu Estonia este extrem de important. Din păcate, nu toţi jucătorii sunt în formă maximă, unii au probleme la cluburi, dar trebuie să ne adaptăm rapid şi să pregătim bine confruntarea. Sper ca testul cu Slovenia să fie edificator, dar lucrurile se schimbă tot timpul la naţională, situaţia depinde de multe lucruri şi e bine să ai mai mulţi jucători în vizor. S-ar putea ca echipa folosită cu Slovenia să înceapă şi meciul cu Estonia. M-am gândit şi la echipa de start, ce rezerve să introduc. În funcţie de evoluţie, mă voi decide pentru meciul cu Estonia. Jocurile de la începutul campaniei sunt cu echipe mai slabe din punct de vedere valoric, nu cu Olanda sau Turcia, dar cu Estonia e necesar să câştigăm ca să avem şanse de calificare la CM 2014“, a declarat Piţi, conform Agerpres.

„Sunt probleme de lot“

Piţurcă a explicat absenţele unor jucători de la această acţiune a naţionalei, sperând totodată ca Adrian Mutu să-şi găsească rapid un angajament, în timp ce Cristi Săpunaru este „un subiect închis“.
„Florescu este accidentat şi de aceea am renunţat la el pentru meciul cu Slovenia. E grav că Mutu nu îşi găseşte echipă. E important să îşi găsească echipă şi să intre în programul de pregătire. Mutu e prea mare ca să se întoarcă în campionatul României. Ar fi o greşeală. Goian are problemele lui la Glasgow Rangers, dar el joacă, totuşi, în Liga a IV-a scoţiană. Tătăruşanu a pierdut postul de titular şi dacă nu va apăra va fi greu să-l mai convoc. Poate la Steaua nu are liniştea necesară şi de aceea face gafe“, a menţionat selecţionerul, care speră ca Pantilimon „să apere măcar de două-trei ori pe lună la Manchester City“. „Ştefan Radu este accidentat în continuare, deci nu contăm pe el acum. L-am chemat pe Marica, deşi el nu prea joacă la club nici în amicale. Am fost obligat să o fac, pentru că este unul dintre jucătorii noştri de mare valoare şi încerc să îl fac să fie şi în atenţia antrenorului de la echipa sa. M-am bucurat să aud de un posibil transfer la Eintracht Frankfurt, dar e puţin probabil să plece, din cauza salariului mare. A fost vorba la un moment dat şi de o echipă din Italia. Chivu a făcut rău că a discutat despre revenirea la naţională cu presa şi nu cu mine, pentru că a văzut unele reacţii, cum a fost cea a lui Rednic, şi iar s-a răzgândit. Chivu e un jucător cu mare experienţă şi ar fi foarte important să se afle alături de jucătorii tineri din lot. Sunt mai multe posturi care dau bătăi de cap, printre ele şi cel de atacant. Mazilu poate fi o soluţie, Ţucudean şi Stanciu sunt speranţa mea pentru naţională. Rusescu e şi el o variantă pentru acest post. Grozav are fluctuaţii de formă şi nu e o certitudine pentru naţională, dar are calităţi deosebite“, a completat Victor Piţurcă.

Stojanovic ne „perie“

Selecţionerul Sloveniei, Slavisa Stojanovic, a declarat că naţionala României este o echipă nouă şi valoroasă, calităţile tehnice şi disciplina maximă impusă de antrenorul Victor Piţurcă transformând-o într-un adversar puternic. „În ultimii doi ani, românii şi-au consolidat poziţia, echipele lor de club participă cu regularitate în Liga Campionilor şi Liga Europa, unde au obţinut rezultate bune. Echipa României este nouă, bună, are o dimensiune complet nouă. Selecţionerul lor solicită disciplină maximă, responsabilitate, iar dacă adăugăm calităţile tehnice pe care le au jucătorii români, ajungem la concluzia că naţionala României formează o echipă bună, un adversar puternic pentru oricine. Am văzut meciul pe care România l-a câştigat în faţa Elveţiei. E într-adevăr o echipă de bună calitate, un adversar potrivit pentru ce ne propunem în acest amical“, a spus Stojanovic, pentru cotidianul sloven Delo, citat de Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS