21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDeparte de podium la caiac-canoe

Departe de podium la caiac-canoe

Ziua a 13-a a Jocurilor Olimpice de la Londra a fost cu ghinion pentru delegaţia de caiac-canoe a României, care îşi pusese mari speranţe în cucerirea unor medalii.
Din păcate, plecate de pe culoarul 1, două echipaje masculine ale României au dezamăgit. La caiac, echipajul alcătuit din Petruş Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ioneticu şi Traian Neagu s-a clasat pe locul opt în finala la 1.000 de metri. Medalia de aur a probei a revenit Australiei, urmată pe podium de Ungaria şi de Cehia. În calificări, tricolorii s-au clasat pe locul patru în prima serie şi pe locul cinci în semifinale. Echipajul masculin de canoe dublu al României, alcătuit din Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, multipli campioni europeni şi mondiali ai probei, s-a clasat pe locul șapte pe distanţa de 1.000 de metri. Medalia de aur a probei a revenit echipajului Germaniei, urmat pe podium de Belarus şi de Rusia. În calificări, tricolorii s-au clasat pe locul patru în seria a doua şi pe locul trei în semifinale. Înaintea cursei, românii se plângeau de faptul că vor concura pe culoarul 1.
„Toţi ne-au spus că bate vânt lateral dreapta şi am simţit asta pe pielea noastră. Tocmai de aceea am vrut să plecăm de pe un culoar cu număr mare, de la cinci la opt, dar nu ne-a ieşit“, a spus Mihalachi, citat de EVZ. La finalul cursei, sportivul era foarte supărat: „Trebuie să îmbunătățim strategia. Nu am fost în cea mai bună formă. Despre motivație ce să mai vorbim?! Azerii aveau o primă de un milion de euro și tot nu au câștigat“.
După rezultatul dezamăgitor, antrenorul Igor Lipalit a anunțat că își dă demisia. „Trebuia să fi renunțat de anul trecut“, a spus tehnicianul pentru aceeaşi sursă.
La caiac 4 – 1.000 de metri, echipajul nostru (Ionel Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ioneticu, Traian Neagu) a trecut ultimul linia de sosire.
Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS