12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTunurile pe Ceahlăul

Tunurile pe Ceahlăul

Liderul incontestabil al clasamentului Ligii I, ce-i drept după doar două etape, Pandurii Târgu Jiu se pregăteşte să confirme statutul de favorită în partida de astăzi, de pe teren propriu, de la ora 21.30 (Digi Sport 1), contra Ceahlăului Piatra Neamţ. Aparent, misiunea gorjenilor nu este dificilă, mai ales dacă ne uităm la calibrul primilor adversari din campionat, numai că nemţenii au trecut rapid peste umilinţa de la Ploieşti, Petrolul câştigând cu 5-0, şi au remizat cu campioana CFR Cluj, 2-2, şi au un moral bun. Gruparea moldavă a demonstrat de-a lungul timpului că se pricepe să smulgă puncte în deplasare, iar Petre Grigoraş ştie foarte bine că trupa lui Costel Enache nu vine în excursie pe „Municipal“.
„Nu e un meci facil şi cred că i-am convins pe băieţi de lucrul ăsta. Trebuie să înţeleagă că simpla prezenţă pe teren le va aduce trei puncte. Aceasta este cea mai mare greşeală pe care o poate face un jucător, o echipă şi, bineînţeles, un antrenor. Sper să nu fie cazul nostru şi îmi doresc ca încrederea pe care au căpătat-o în cele două meciuri să-i ducă pe un drum şi să reuşim o victorie care să ne pună într-o poziţie şi mai bună. Pentru asta vom avea nevoie de sacrificiu, de angajament şi risipă de energie, pentru că nu întâlnim un adversar slab. În meciul cu CFR Cluj am văzut o echipă agresivă, care s-a luptat pentru fiecare minge“, a spus Grigoraş. „Avem un bilanţ de 27 de ocazii, din care opt au fost fructificate prin gol. Este foarte mult, nu ştiu dacă mai e o echipă în ţară cu aceste cifre. Fiecare adversar ne va privi mai serios. Sunt mulţumit că am reuşit să ne creăm atât de multe ocazii de gol. Spectacolul face parte din ideea mea de joc şi filozofia de joc. Poate vin meciuri în care vom avea ocazii puţine, dar important e să nu dispară încrederea, plăcerea de a juca, entuziasmul, şi atunci sunt convins că vom avea câştig de cauză în multe partide“, a spus Grig în cadrul unei conferinţe de presă.

„Îmi place jocul spectaculos“

Faptul că Pandurii ocupă primul loc l-a determinat pe Petre Grigoraş să-şi atenţioneze elevii că vrea să vadă în continuare o echipă unită şi că nu acceptă „floricelele“, mai ales atunci când fazele nu impun driblingul. „Suntem pe val, dar am atenţionat unii jucători care au făcut câteva floricele la ultimul meci, floricele ce ne puteau costa. Lipsa de altruism în anumite momente dăunează grupului, nu accept şi nu tolerez asta. Îmi place jocul spectaculos, dar vreau ca fiecare jucător să se dăruiască pentru echipă, nu să iasă cineva în evidenţă prin nu ştiu ce execuţie, călcâie sau driblinguri. Spectacolul poate veni în urma unor faze colective, cu posesie bună sau presing. Prea multe laude strică, sunt anumite momente în viaţa unei echipe în care trebuie să fii mai dur, să-i ţii motivaţi permanent. Euforia de după victorii să nu afecteze lotul de jucători, că pe mine nu mă afectează. Avem o echipă tânără, care la un moment dat poate visa, şi trebuie să-i readuci cu picioarele pe pământ pe jucători. Le dai două palme şi se trezesc la realitate. Au greşit la Mediaş, toată lumea se aştepta să ridicăm echipa în slăvi, să spunem că suntem tiki-taka Barcelona. Am avut multe greşeli care ne puteau costa, iar la final ne puteam trezi plângând în pumni. Joci cu un adversar cotat mai slab, starea de spirit poate fi una relaxată şi asta te poate costa“, a spus Grigoraş, punctând că are încredere că jucătorii au înţeles mesajul său: „Încă nu mă pot plânge, am avut discuţii cu ei, îi simt motivaţi, îi simt pregătiţi de joc şi hotărâţi să facă o figură frumoasă. Sunt convins că nu vom avea probleme de determinare şi angajament. Poate neşansa ne poate încurca. Din punct de vedere al angajamentului, vor face totul pentru a câştiga“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS