10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoru Isac, antrenor în deşert

Doru Isac, antrenor în deşert

De luna trecută, echipa Al Tai din Arabia Saudită are un staff tehnic în fruntea căruia se află olteanul Doru Isac (foto), numit manager – antrenor principal, secondat de patru persoane, printre care: Goran Markov (Germania, preparator fizic), Serge Isaac (Franţa, responsabil cu antrenamentul specific pentru atacanţi şi echipa U-19), Qichou Rachid (Arabia Saudită, responsabil cu analiza video şi echipa U-17).
Echipa lui Isac, fost junior al Universităţii Craiova, este în oraşul Hail, localitate aflată în deşertul Arabiei Saudite, în apropierea capitalei Riad, şi activează în Liga a II-a. Managerul Doru Isac a declarat în exclusivitate pentru GdS: „Finanţatorii echipei Al Tai au numit în această vară un staff tehnic nou, obiectivul formaţiei fiind clar stabilit: promovarea lui Al Tai în prima ligă din Arabia Saudită. De fapt, avem un obiectiv pe termen lung, respectiv construirea unui club profesionist care, după promovare, să facă faţă fotbalului din prima ligă şi astfel Al Tai să nu mai penduleze între prima şi a doua ligă. Am mai lucrat în Arabia Saudită în 2004, la Al Hilal. Evident, obiectivul meu profesional este să fiu şi aici, la Al Tai, campion, performanţă reuşită cu Al Hilal în 2004 (echipa Under 18), cu Nahoya Grampus Under -16 (Japonia) şi, în ultimii ani, cu echipe de juniori de la Al Sadd (Qatar). Am început pregătirile pentru noul sezon pe 14 iulie aici, în Arabia Saudită, iar peste câteva zile urmează să efectuăm un cantonament centralizat în Qatar. Condiţiile de la club sunt bune, există interes pentru performanţă. În această perioadă, iulie-august, aici este Ramadanul, cea mai importantă sărbătoare musulmană, care în acest an a început pe 20 iulie şi ţine până pe 19 august. Liga a II-a începe pe 20 septembrie“.
De-a lungul ultimilor ani, la Al Tai din Hail au activat şi alţi antrenori români, cum ar fi: Liţă Dumitru, Alexandru Moldovan, Vasile Dobrău.

Alexandru Vîrtosu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS