13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Pascu a revenit la SCM

Dan Pascu a revenit la SCM

Schimbarea de directori de la Sport Club Municipal, Bogdan Bălan în locul lui Nicu Stoian, a atras după ea răsturnări spectaculoase de situaţii. Una dintre ele este că Dan Pascu revine la club ca manager al echipelor de volei şi antrenor la băieţi, în locul germanului Merten, care semnase deja contract cu clubul finanţat de municipalitate.

Nicu Stoian a plecat de la conducerea Sport Club Municipal (SCM) Craiova, prin demisie, fiind înlocuit de un tânăr, Bogdan Bălan. Această schimbare a atras după ea o serie de schimbări importante în ceea ce priveşte antrenorii şi jucătorii celor cinci echipe prim-divizionare.
Prima mutare a lui Bălan a fost readucerea antrenorului Dan Pascu la club. Povestea plecării lui Pascu am relatat-o în GdS la începutul acestei luni. Pe scurt, antrenorul fusese demis de la echipa masculină, care încheiase sezonul pe locul opt, în locul său Nicu Stoian aducând un german, Michael Merten, care mai antrenase în România campioana Remat Zalău. Stoian i-a propus lui Pascu să preia echipa feminină de volei a clubului, dar antrenorul nu a acceptat din cauza unor neînţelegeri legate de valoarea contractului său. „Cerusem la echipa de fete buget pentru locurile 1-5, sprijin la transferuri. Când am discutat de contract am cerut o sumă puţin mai mare decât cea pe care o luam la echipa masculină. Să faceţi o comparaţie, la echipa masculină aveam al 11-lea salariu, deci titularii şi încă patru rezerve luau mai mult decât mine. Acum am cerut o sumă la nivelul unei jucătoare de rezervă. Nu mi s-a acceptat, asta este, mergem mai departe, dar nu vreau să se înţeleagă că alerg după bani“, spunea Pascu în GdS din 4 iulie.

Merten, înştiinţat
că nu mai este dorit

Acum, noul director al clubului l-a readus pe Pascu la club şi i-a propus postul de manager al echipelor de volei, fete şi băieţi, şi în plus funcţia de antrenor principal la băieţi, la fel ca anii trecuţi. Antrenorul deja s-a apucat de treabă, urmând să găsească jucători pentru cele două echipe, dar şi un antrenor principal la fete. „Am revenit la club şi suntem în căutări, suntem pe ultima sută de metri cu alcătuirea loturilor. Vom încerca să aducem jucători şi jucătoare pentru alcătuirea a două echipe cât se poate de competitive. Eu fac parte dintr-un proiect nou şi nu mă interesează care este situaţia lui Merten. Am înţeles că l-au înştiinţat de la club că nu îl mai vor“, a spus ieri Pascu.
Interesant este că antrenorul neamţ are şi acum trecut pe un site de socializare în dreptul angajatorului SCM Craiova, pesemne că nu are habar că nu va lucra la clubul din Bănie.

Obiectiv schimbat

Cum Merten nu mai e, jucătorii cu care neamţul se înţelesese să vină la Craiova nu vor mai fi aduşi „deoarece erau prea scumpi“ după cum explică Pascu, iar obiectivul s-a schimbat şi el. Când Merten a semnat contract, directorul Nicu Stoian a declarat că acesta are ca obiectiv locurile 1-2, apoi au schimbat în 1-4. Noul manager a spus că este exclus ca echipele să aibă un obiectiv aşa îndrăzneţ: „Era un proiect fantezist, care nu avea acoperire, după părerea mea. Vrem să creăm două echipe competitive care să obţină rezultate bune în noua Polivalentă din Bănie“.
Plecarea lui Stoian a adus după ea şi refuzul unor sportivi de a-şi prelungi contractele cu clubul. Astfel, la volei masculin doar trei jucători din cei vechi au contracte cu SCM-U, iar la fete câteva.

Reiau pregătirile
la începutul lui august

Cu toate acestea, Dan Pascu estimează că pregătirea va începe pe 1 sau 5 august şi sunt şanse mici pentru efectuarea unui cantonament. Revenind la staff-ul tehnic, Puşa Dina se află în cadrul clubului, iar Lucian Slotea, care semnase contract de antrenor secund al lui Merten la băieţi, ar putea să se ocupe în continuare de echipele de volei. „Cu singuranţă, vom avea antrenori secunzi la cele două echipe, dar deocamdată nu ştim pe cine. Lucian Zlotea se va ocupa de scouting pentru cele două echipe, vom cumpăra programul acela DataVolei şi vom vedea eficienţa fiecărui jucător. Mai multe detalii legate de loturi şi staff-ul tehnic putem oferi în perioada următoare“, a încheiat Pascu.
În ceea ce priveşte celelalte trei echipe din club, baschet masculin, baschet feminin şi handbal feminin, nici aici lucrurile nu sunt clare. S-a vehiculat în presă că două dintre achiziţiile de la handbal, interul Carmen Cartaş şi portarul Ionica Munteanu, ar întâmpina probleme în semnarea contractelor din cauza unor clauze introduse de club ulterior înţelegerii prealabile. Un alt zvon este că oficiali din primărie ar fi purtat discuţii cu fosta jucătoare de naţională Simona Gogârlă, anul trecut antrenoare la Rapid Bucureşti, propunându-i acesteia să vină să antreneze în Bănie, în condiţiile în care Bogdan Burcea şi Grigore Albici au deja contractele semnate şi au început pregătirea cu echipa. La baschet, antrenorii nu au semnat încă. Poziţia oficială a clubului este redată de declaraţia directorului Bogdan Bălan: „Momentan suntem într-o perioadă de transformări şi nu sunt în măsură să ofer vreo informaţie“.

Futsal la SCM?

În condiţiile în care cele cinci echipe abia aşteaptă o rectificare de buget deoarece banii rămași pentru partea a doua a anului sunt insuficienţi pentru a crea loturi competitive, la SCM ar putea apărea o a şasea echipă, de futsal. O decizie se va lua în şedinţa consiliului local de la sfârşitul lunii şi deja se vehiculează numele staff-ului tehnic. Conform oltenia-sport.ro, manager ar urma să fie fostul portar al naţionalei de futsal a României, Cătălin Rizan, iar antrenor – Daniel Ciocănescu. În trecut, Craiova a mai fost reprezentantă în prima divizie la futsal de Energoconstrucţia şi FC Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS