12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSoarta Craiovei fotbalistice, în mâinile suporterilor

Soarta Craiovei fotbalistice, în mâinile suporterilor

Întâlnirea dintre primarul Craiovei şi grupul de fotbalişti s-a încheiat nedecis, Lia Olguţa Vasilescu afirmând că hotărârea se va lua după o discuţie cu liderii suporterilor

Tensiune mare ieri după-amiază la Primăria Craiova, unde edilul-șef Lia Olguţa Vasilescu a purtat o discuţie preliminară cu un grup de fotbalişti craioveni în vederea creării noii echipe a oraşului. Delegaţia jucătorilor a cuprins jucători în activitate, fiind vorba de Ionuţ Stancu, Robert Săceanu, Olivian Surugiu, Marian Mecea, Mădălin Murgan, Alin Vigariu, Robert Ghindeanu, Laurenţiu Boroiban, dar şi retraşi, cum este cazul lui Cătălin Crăciunescu. La finalul întrunirii, care a durat aproximativ o oră şi jumătate, cele două părţi nu au ajuns la un numitor comun.
Primarul Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că o decizie hotărâtoare în privinţa formării unei noi echipe, alta decât Universitatea Craiova, se va face doar cu acordul suporterilor, în zilele următoare intenţionând să asculte şi opinia acestora. „Îmi place de ei, pentru că sunt bine intenţionaţi. Despre faptul că vor să joace la Universitatea Craiova este foarte bine, pentru că pentru mine este o distincţie între Universitatea şi o echipă, oricare alta, care joacă în Craiova. Nu pot să mă pronunţ deocamdată până nu vorbesc şi cu suporterii, pentru că vreau să aud şi opinia lor. Deocamdată, nu există nici un plan, au spus doar că vor să joace fotbal pentru Universitatea Craiova şi pentru asta trebuie să aibă o discuţie cu finanţatorul. Dar dacă este vorba despre altă echipă este altă discuţie, pentru că eu trebuie să discut şi cu suporterii. În cadrul legal, sprijinim sportul în general în Craiova, nu avem nici un fel de problemă din punctul acesta de vedere, dar, când e vorba de echipa de suflet a Olteniei, trebuie să fim cu toţii foarte atenţi. Voi vorbi cu galeria. Ştiu că suporterii sunt împărţiţi în două şi voi vorbi cu ambele tabere. Ar fi bun un referendum, numai că există o problemă, înscrierea trebuie făcută în următoarele zile şi nu ai timp de aşa ceva. Era vorba de un referendum dacă craiovenii sunt de acord să susţină financiar echipa de fotbal Universitatea Craiova, dar nu este timp. Acum se pune problema dacă se înscrie sau nu vreo echipă în următoarea perioadă, care este foarte scurtă“, a spus primarul Craiovei.
Întrebată dacă nu este păcat că iniţiativa a venit de la jucătorii în activitate şi nu de la fostele glorii, Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că acesta este unul dintre motivele pentru care nu a oferit ieri un răspuns concret: „Ba da, este păcat. Din cauza asta eu am insistat să se mai consulte, ca să nu isterizăm anumite persoane şi totul să fie într-un cadru cât se poate de legal. Eu, ca primar al oraşului, pot să susţin sportul, în general, echipa Universitatea Craiova în mod special, dar în cadrul legal şi atunci nu mă interesează cine este finanţatorul. Eu să fiu ameninţată?! Haideţi să fim serioşi. Aceşti jucători pe care i-am văzut acum au o situaţie specială şi asta o ştim cu toţii. Faptul că vor să joace fotbal pentru Universitatea Craiova este foarte bun. Deocamdată, eu cred că ei ar trebui să poarte o discuţie şi cu finanţatorul Universităţii, că poate vrea totuşi să înscrie echipa. Până să tragem noi concluzii pripite e mai bine să-i lăsăm să discute“.

Stancu:
Noi suntem optimişti

Mijlocaşul Ionuţ Stancu, reprezentantul jucătorilor în faţa presei, a afirmat că întâlnirea cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a decurs bine şi că se aşteaptă la lucruri pozitive în viitorul apropiat. „Noi suntem optimişti după această întâlnire. Propunerea noastră a fost să jucăm fotbal la Craiova gratis. Noi am vrea să avem o echipă chiar dacă ar putea fi la un moment dat satelitul Universităţii Craiova. Azi suntem noi care am putea să ajutăm, iar după câteva luni pot veni copii la echipă, pentru că noi nu vom mai juca fotbal prea mult timp. Acum încercăm să facem ce putem pentru oraş. Dacă deranjăm cumva, ne luăm geanta şi mergem să ne căutăm echipă… Am avut o discuţie foarte scurtă şi cu Adrian Mititelu, dar nu a spus nimic concret. Nu vreau să intru în detalii… Nu ne-a ameninţat, am venit mai puţini decât ne anunţasem pentru că mulţi sunt sub contract cu echipe şi sunt la antrenament. Oricum, am strânge un lot de 25 de jucători dacă s-ar face echipă, dar nu depinde de noi, ci de finanţatori. Eu zic că s-ar putea face altă echipă, dar nu ştiu cât de iubită ar fi şi nu ştiu cât suport ar avea din partea publicului. Un lucru este cert însă: Craiova poate face o echipă competitivă dacă vrea“, a spus fostul căpitan al defunctei ALRO Slatina, punctând că iniţiativa de a ajuta la renaşterea fotbalului craiovean le aparţine în totalitate. „Nu este nimeni în spatele nostru, a fost ideea noastră, a jucătorilor, şi nu am avut suport din partea nimănui. Singura discuţie am purtat-o acum cu doamna primar, care şi-a arătat deschiderea faţă de idee. La ce probleme sunt acum în Liga a II-a, cu siguranţă că putem face faţă, chiar dacă ne organizăm mai greu. Din păcate, nu putem aştepta prea mult timp după un răspuns, pentru că nu ne permitem nici să rămânem pe dinafară“, a punctat Ionuţ Stancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS