8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReunire matinală pentru handbalistele de la SCM Craiova

Reunire matinală pentru handbalistele de la SCM Craiova

Echipa de handbal feminin este prima din clubul craiovean care începe antrenamentele pentru un nou sezon în Liga Naţională.
Noutăţile vor fi anunţate în perioada următoare.

Vacanţa s-a terminat pentru handbalistele de la SCM Craiova. Antrenorii Bogdan Burcea şi Grigore Albici au programat pentru astăzi reunirea lotului. Componentele lotului trebuie să se trezească de dimineaţă, deoarece la ora 7.30 trebuie să fie la Policlinica pentru Sportivi pentru obişnuita vizită medicală.
Antrenorul principal al echipei care în sezonul trecut s-a salvat in extremis de la retrogradarea din Liga Naţională a spus ieri că la reunire nu vor fi prezente toate componentele lotului. „Două dintre jucătoarele care au evoluat la noi în sezonul trecut nu vor mai juca anul acesta la SCM. Este vorba de Roxana Han, care este însărcinată, şi de Nicoleta Crăciun, care va pleca cu soţul în Anglia. Roxana este o pierdere mare. A venit la noi la puţină vreme după începerea returului şi a reuşit să înscrie 90 de goluri. Este o jucătoare profesionistă, un mare caracter, care ne-a ajutat mult să scăpăm de la retrogradare. De la vizita medicală vor lipsi şi cele trei jucătoare de la lotul naţional de tineret, Apipie, Florica şi Ianaşi. Mai avem câteva fete cărora le-a expirat contractul şi ne vom aşeza la masa tratativelor. În ceea ce priveşte noutăţile, nu pot da încă numele până fetele nu-şi pun semnătura pe contracte“, a explicat Burcea.
Primul antrenament este programat abia mâine, urmând ca până pe 28 iulie echipa să se pregătească pe plan local, cu antrenamente fizice, dar şi cu mingea, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.

Cantonament la munte, amicale şi turneu
în Germania

Prima echipă de la SCM Craiova care se reuneşte are deja stabilit programul pe întreaga perioadă precompetiţională. Spre deosebire de sezoanele trecute, fetele vor beneficia de cantonament montan, amicale multe şi un turneu internaţional, un lucru normal pentru majoritatea echipelor din Liga Naţională.
Pe 28 iulie, SCM va disputa deja tradiţionalul amical în compania campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, la Vâlcea, apoi Mihaela Briscan şi colegele sale vor pleca într-un cantonament montan la Cheile Grădiştei, până pe 7 august. O zi mai târziu, craiovencele vor juca un amical la Roman, contra unei alte prim-divizionare, HC Roman.
Între 17 şi 20 august, handbalistele din Bănie vor merge la un puternic turneu amical în Germania, alături de echipele Thuringen HC (Norvegia), Bayer Leverkusen (Germania), Handball Metz (Franţa), Byasen Trondheim (Norvegia) şi HC Zalău. „Este un turneu puternic, unde de obicei invită campioanele din mai multe ţări. Şi Oltchim a participat anii trecuţi, acum mergem noi şi Zalăul. Am avut noroc deoarece organizatorii sunt susţinuţi de un sponsor puternic şi ne plătesc toate cheltuielile“, a adăugat antrenorul Burcea.

Vor Cupa Craiovei
în Polivalentă

Singura ocazie pentru suporterii craioveni de a vedea echipa la lucru va fi cu prilejul Cupei Craiovei, turneu amical organizat de clubul craiovean între 25 şi 26 august. Deocamdată nu s-au făcut invitaţii echipelor deoarece nu se ştie dacă turneul se va desfăşura în noua Sală Polivalentă sau tot în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Înainte de debutul în Liga Naţională, programat pe 6 septembrie, echipa craioveană va mai merge la un turneu, la Zalău (29-31 august).
În  prima etapă din noul sezon, SCM va juca la Ploieşti, cu CSM, iar primul meci pe teren propriu va fi pe 9 septembrie, cu HC Galaţi. Iubitorii handbalului aşteaptă cu interes revenirea echipei în Bănie, după ce în ultimele sezoane fetele au evoluat în alte oraşe din Oltenia – Caracal, Drobeta Turnu Severin şi Filiaşi -, deoarece acasă nu au avut o sală cu teren regulamentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS