27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, puşi la punct de Kryvbas

Pandurii, puşi la punct de Kryvbas

Gorjenii au pierdut amicalul cu Kryvbas Krivoi Rog, iar Petre Grigoraş este supărat că încă nu are tot lotul la dispoziţie

Pandurii Târgu Jiu a reuşit, în sfârşit, să susţină primul meci amical în cantonamentul din Austria. După ţeapa primită de la Arsenal Kiev, oltenii au întâlnit-o pe Kryvbas Krivoi Rog, ucrainenii câştigând clar, scor 2-0, amicalul susţinut joi seară din localitatea Felbach.
Antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, a trimis în teren următoarea formulă: Mingote (Lazar) – Unguruşan (Băcilă), Rusu, Mamele (Rada), Vlad – Nistor, Ignea (Cojoc), Răduț (Ibeh) – Grigoraș (Lupu), Matulevicius, Maxim (Cristea).
„A fost un meci bun pentru echipa noastră, care este la începutul cantonamentului, jucătorii au avut un angajament bun. Cel mai important a fost că nu am avut nici un jucător accidentat după acest joc“, a declarat, pentru sportingorj.ro, directorul sportiv al Pandurilor, Robert Bălăeț.
Partida cu echipa ucraineană reprezintă un moment important pentru Cosmin Băcilă, care a jucat primele minute după grava accidentare din sezonul trecut, când a suferit o dublă fractură, de tibie şi peroneu.
Gorjenii au un sfârşit de săptămână destul de încărcat, urmând să joace sâmbătă cu SV Horn (liga a II-a austriacă), iar duminică vor întâlni pe Kecskemeti TE (locul 5 în Ungaria).

Grig, îngrijorat pentru străinii din lot

Tehnicianul Petre Grigoraş s-a arătat îngrijorat de faptul că majoritatea străinilor din lot au avut sau au probleme cu viza pentru Austria, ei pierzând o bună parte din pregătire. „Sper ca persoanele care se ocupă cu treaba asta să ne ajute să ne putem desfăşura activitatea normal. Mai avem trei săptămâni şi începe campionatul. Iar una dintre probleme e că jucătorii au venit pe rând în cantonament. Nu ştiu sigur care e treaba cu vizele, de ce nu s-au rezolvat. Ibeh a venit cu întârziere, abia marţi, la fel şi Matulevicius a ajuns, sper să vină cât mai repede şi Viera pentru că el nu a ajuns nici până acum. Deci nu e o situaţie chiar plăcută să nu ai toţi jucătorii la dispoziţie şi să pierzi zile bune de antrenament… Fiecare dintre noi trebuie să-şi facă treaba“, a spus antrenorul, conform gorj-domino.com. „Lemnaru a revenit, se simte mult mai bine, spune că nu mai are dureri şi l-am reintrodus la programul normal de antrenament. Eu chiar intenţionam să îl bag 45 de minute în amicalul cu Kiev“, a precizat Grigoraş.

Venirea lui Pena, la mâna lui Dorinel Munteanu

Formaţia olteană mai are de rezolvat o singură ecuaţie în transferul lui Marius Pena, de la Oţelul Galaţi, însă, din păcate, este şi cea mai dificilă. Este vorba de antrenorul moldovenilor, Dorinel Munteanu, care nu şi-a dat încă acordul pentru transferul atacantului. „Cu jucătorul de la Oţelul aştept să se rezolve problema lotului acolo. Nu poate veni la Pandurii până nu se aşază lucrurile la Galaţi. Am vorbit şi cu fotbalistul, am vorbit şi cu clubul, am ajuns la o înţelegere, acum doar aşteptăm. Noi îi avem în lot pe Matulevicius şi pe Lemnaru, aşa că nu ar fi o problemă dacă atacantul ar veni şi săptămâna viitoare, pe ultima sută de metri, pentru că îl cunoaştem foarte bine. Mai aşteptăm un atacant în probe. Dar nu este nimic cert şi până nu-l văd nu pot să spun prea multe. Îl aduce Lucian Marinescu, un om serios, care l-a adus şi pe Maxim. De data asta, vreau un jucător care să corespundă cerinţelor noastre şi care să facă faţă. Ştiu că e brazilian, doar atât“, a dezvăluit antrenorul Pandurilor.

Cardoso a debutat cu gol la Alania

Brazilianul Alexandre Cardoso a semnat un contract pe doi ani cu Alania Vladikavkaz şi a marcat la debutul său pentru echipa nou-promovată în prima ligă din Rusia. Jucătorul cariocas a fost titular pentru noua sa echipă în amicalul cu formaţia germană Buchbach şi a deschis scorul în minutul 5, Alania impunându-se până la urmă cu 2-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS