15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihaela Pătuleanu, vicecampioană mondială

Mihaela Pătuleanu, vicecampioană mondială

Handbalista de la SCM Craiova se întoarce cu medalie de argint de la Campionatul Mondial Universitar din Brazilia. Este cea mai importantă performanţă obţinută pe plan internaţional de un sportiv de la clubul municipalităţii craiovene.

Viitorul sună bine pentru handbalul feminin românesc! Drept mărturie stă medalia de argint cucerită ieri de naţionala României la Campionatul Mondial Universitar din Brazilia. Tricolorele, pregătite de Ioan Baban şi Simona Paşca, au fost înfrânte în finala disputată la Blumenau de reprezentativa similară a Cehiei, scor 32-18 (17-9), singura echipă care mai învinsese selecţionata ţării noastre la această competiţie, în grupă.
Printre medaliatele cu argint se numără şi o jucătoare de la SCM Craiova, Mihaela Pătuleanu, iar rezultatul obţinut de ea poate fi considerat cea mai importantă performanţă a unui sportiv al clubului craiovean pe plan internaţional.
Finala cu Cehia a fost fără istoric. România a rezistat 25 de minute, după care, din cauza lotului restrâns de jucătoare, doar două schimbări pe banca de rezerve, şi a oboselii acumulate în jocul anterior, cu Brazilia, când a remontat în 12 minute de la -6 la +1, a fost nevoită să se recunoască învinsă de o echipă calificată la Campionatul European din decembrie.
Titlul de cel mai bun portar al turneului a fost atribuit unei românce, Paula Vişan, de la HC Roman. România câştigă pentru a doua oară consecutiv locul doi la Campionatul Mondial Universitar, aducând acasă argintul mondial. Specialiştii prezenţi la competiţia din „Ţara Cafelei“ dădeau România ca având a patra şansă la cucerirea medaliei de aur, după echipa Braziliei, care se pregătea de doi ani pentru această competiţie, a Cehiei, o echipă omogenă, cu un joc foarte bine organizat, şi a Poloniei, care avea conducător tehnic un antrenor nordic.
România a obţinut următoarele rezultate la CMU din Brazilia: 36-15 (21-6) cu Chile, 24-18 (12-9) cu Polonia, 34-21 (19-10) cu Uruguay, 28-27 cu Brazilia, 24-30 (10-19) cu Cehia şi 18-32 (9-17) în finală tot cu Cehia. Sâmbătă noapte, s-au jucat şi celelalte două partide de clasament final: Polonia – Brazilia 41-26 (pentru medalia de bronz) şi Chile – Uruguay 20-28 (locurile 5-6).

Apipie, Ianaşi şi Florica, la CM de tineret

Mihaela Pătuleanu nu este singura handbalistă de la SCM Craiova angrenată în competiţii oficiale importante în această perioadă. Alte trei fete din lotul pregătit de Bogdan Burcea şi Grigore Albici vor evolua săptămâna aceasta la Campionatul Mondial de handbal tineret din Cehia. Este vorba despre Andreea Ianaşi, Cristina Florica şi Ana Apipie, toate jucătoare de bază în lotul tricolor, condus de Dumitru Muşi şi Costică Bucheschi. Alte două reprezentante ale unor cluburi oltene fac parte din lot: Cristina Predoi (LPS Târgu Jiu) şi Nicoleta Safta (Oltchim Râmnicu Vâlcea). România va întâlni în grupă Norvegia, Croaţia, Olanda şi Brazilia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS