6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoxana Han e însărcinată

Roxana Han e însărcinată

Handbalista, care a contribuit decisiv la salvarea echipei SCM Craiova de la retrogradare, a anunţat conducerea clubului să nu mai conteze pe ea în sezonul viitor deoarece va deveni mămică

Roxana Han, centrul echipei feminine de handbal SCM Craiova, a anunţat conducerea clubului să nu conteze pe ea în sezonul viitor deoarece a aflat că este însărcinată. Roxana, care are 32 de ani, este în culmea fericirii că va deveni mamă, dar în echipa pregătită de Bogdan Burcea şi Grigore Albici se va resimţi absenţa jucătoarei venite în iarnă de la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea. Vicecampioană mondială cu echipa României în 2005, Roxana a plecat în iarnă de la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi a revenit acasă să ajute SCM să evite retrogradarea. Cu ea „vioara întâi“, formaţia craioveană, care a disputat meciurile de pe teren propriu la Filiaşi, a reuşit să ajungă la baraj, apoi să se menţină în Liga Naţională. „Am primit vestea de la Roxana Han. Ea avusese contract cu SCM doar pe şase luni, dar era dispusă să semneze o nouă înţelegere. Acum nu putem decât să ne bucurăm pentru ea şi să încercăm să-i suplinim absenţa. Era o jucătoare foarte importantă în angrenajul echipei“, a spus ieri Nicu Stoian, directorul clubului SCM Craiova.

Şi Valentina Elisei va fi mămică, Ildiko Barbu
se pregăteşte

Majoritatea handbalistelor din generaţia Roxanei Han (fostă Gatzel) au hotărât că doresc să fie mămici şi multe dintre ele deja şi-au văzut visul împlinit. Un ziar de sport anunţa ieri că Valentina Ardean Elisei, căpitanul naţionalei României, este, de asemenea, însărcinată. Jucătoarea care în ultimele şase sezoane a evoluat la Oltchim a declarat că nici nu se gândeşte să nu revină pe teren după ce va naşte.
O altă jucătoare de la SCM Craiova, portarul Ildiko Barbu, fostă componentă a naţionalei României, dar şi a campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, intenţionează să devină mămică. Ildiko, care anul acesta va împlini 37 de ani, a anunţat conducerea clubului despre planurile sale, iar antrenorul Burcea a transferat deja un portar în această vară. Este vorba despre Ionica Munteanu, care sezonul trecut al Ligii Naţionale a evoluat la vicecampioana Universitatea Jolidon Cluj. „Am luat-o pe Munteanu la Craiova, plecând de la premisa că Ildiko Barbu îşi doreşte un copil“, a declarat antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, conform handbalvolei.ro.

Se reunesc pe 9 iulie

Echipa feminină de handbal SCM Craiova este prima din cele cinci prim divizionare ale clubului susţinut de autorităţile locale care îşi va relua pregătirile pentru noul sezon. Fetele mai au vacanţă până pe 9 iulie, când este programată reunirea lotului.
Sezonul viitor este cu atât mai special pentru că după trei campionate în care echipa a jucat în pribegie, la Caracal, Drobeta Turnu Severin şi Filiaşi, deoarece Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ nu era omologată pentru meciuri de handbal în prima divizie, echipa feminină de handbal va susţine meciurile de acasă în Bănie, în noua Sală Polivalentă de 4.000 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS