24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNemţii nu concep eşecul cu Grecia

Nemţii nu concep eşecul cu Grecia

Germania porneşte favorită în partida de astăzi, cu Grecia, trupa lui Joachim Loew având un obiectiv clar: calificarea în sferturile de finală

Campionatul European din Polonia şi Ucraina a intrat de ieri-seară într-o nouă fază, sferturile de finală începând cu Cehia – Portugalia, partidă care s-a disputat după închiderea ediţiei. Astăzi se anunţă un alt sfert cu goluri multe, Germania – Grecia, meciul programat de la ora 21.45 (TVR 1) fiind, cu siguranţă, spectaculos întrucât ambele combatante practică un fotbal deschis. Germanii, care conduc în topul preferinţelor, par să aibă şi statisticile de partea lor, pornind cu prima şansă la calificarea în sferturi.
Germania nu a pierdut niciodată în faţa Greciei în opt meciuri (5 victorii, 3 egaluri), şapte dintre ele fiind oficiale. Singura confruntare la un turneu final, Euro 2008, s-a încheiat însă la egalitate, 0-0. „Nationalmannschaft“ a ajuns la o serie de 14 meciuri oficiale câştigate la rând, de la eşecul suferit în faţa Spaniei în semifinalele Cupei Mondiale din 2010. De la Euro 2008, Germania a pierdut doar două din cele 30 de meciuri oficiale disputate şi a câştigat 26.

Elenii, imprevizibili

În privinţa grecilor, lucrurile nu sunt niciodată clare şi asta o dovedeşte faptul că au câştigat trofeul CE în 2004 la capătul unui turneu în care au excelat doar în apărare. Parcursul surprinzător de atunci pare să se repete acum, Grecia calificându-se în sferturi după 1-1 cu Polonia, 1-2 cu Cehia şi 1-0 cu Rusia. Ultimul meci a fost al optulea consecutiv în care elenii au marcat un singur gol şi au ajuns la 12 partide la rând în care au înscris.
Grecia este o echipă greu de învins, are doar două eşecuri în 24 de partide jucate în ultimii doi ani.
În meciul de la Gdansk, care va fi arbitrat de slovenul Damir Skomina, grecii au trei absenţe, căpitanul Karagounis şi fundaşul Jose Holebas sunt suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, în timp ce fundaşul Avraam Papadopoulos este accidentat.
Selecţionerul Germaniei, Joachim Loew, ar putea începe partida de astăzi cu următorul 11: Neuer – Lars Bender, Badstuber, Hummels, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Thomas Mueller, Mesut Ozil, Lukas Podolski – Mario Gomez.
De partea cealaltă, tehnicianul Greciei, portughezul Fernando Santos, ar putea miza pe: Sifakis – Torosidis, Kyriakos Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas – Katsouranis, Maniatis – Salpingidis, Makos, Samaras – Gekas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS