10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul, start la pregătiri

Severinul, start la pregătiri

Gaz Metan şi-a reluat pregătirile pentru Liga I, lotul lui Bondrea numărând doar două noutăţi. În schimb, staff-ul tehnic
a suferit destule modificări.

Vacanţa a fost scurtă pentru Gaz Metan Severin, care şi-a văzut însă visul împlinit, adică va juca în Liga I şi asta eclipsează orice nemulţumire legată de timpul liber. Marius Bălău şi compania s-au prezentat ieri-dimineaţă la ora 10.00 la stadion, o oră mai târziu efectuând deja primele mişcări de „dezmorţire“ sub comanda lui Marian Bondrea, al cărui staff a suferit modificări majore. În locul „secunzilor“ Florin Pârvu şi Cornel Mihart, care au rămas la dispoziţia clubului, a fost preferat Jerry Gane. Fostul „principal“ al găzarilor din sezoanele 2009/2010 şi 2010/2011 a fost adus la solicitarea „Profesorului“, antrenor cu portarii rămânând în continuare Valentin David.
„Jerry a fost un elev la care ţin foarte mult şi ştiu că este un profesionist, de aceea l-am readus la Severin. Lotul nu mai este cel pe care l-a pregătit el, dar cunoaşte atmosfera de aici şi cu siguranţă că ne va ajuta. În privinţa lui Florin Pârvu, cred că el se va ocupa de echipa a doua a clubului, pentru că la Liga I trebuie să ai un satelit. Nu este nimic stabilit, o să vedem ce se va întâmpla“, a declarat Marian Bondrea, pentru GdS.
„Au fost discuţii încă din iarnă, dar am venit acum şi mă bucur, pentru că o să lucrez cu Marian Bondrea, pe care l-am avut antrenor doi ani la Electroputere Craiova şi care m-a propulsat în fotbalul mare. Mă bucur că am revenit la Severin şi sper să ajut şi eu echipa să facă o figură frumoasă în Liga I“, a declarat Jerry Gane, pentru GdS.

De astăzi încep să apară noutăţile în lot

La nivel de lot, la primul antrenament au fost prezenţi 21 de jucători. Din cei vechi au strigat prezent Mihai Neagoe, Marius Bălău, Bozidar Cosic, Alex Mirescu, Alex Giurgiu, Milan Mitic, Hugo Moutinho, Adrian Olah, Silviu Bălace, Alex Dandea, Ionuţ Mitroi, Alex Neacşa, Alex Zaharia, Eugen Rioşeanu, Paul Abba, Cosmin Vancea, Alex Marin, Liviu Rusu. Au lipsit Mihai Şteţca (ajunge astăzi) şi Dan Ignat, care pare să nu mai intre în vederile lui Marian Bondrea. La capitolul noutăţi sunt trecuţi deocamdată fundaşul craiovean Alin Buleică, fost component al Gaz Metan CFR Craiova în 2009, ultima dată la Petrolul Ploieşti, mijlocaşul Ionuţ Goşman (23 de ani), de la Juventus Bucureşti, şi Jawad, un marocan venit în probe, despre care oficialii nu au apucat să afle detalii. Ultimul va fi testat în această dimineaţă, într-un joc-şcoală susţinut de juniorii clubului, care va avea loc de la ora 11.00, la „Termo“.
Şi la nivelul conducerii vor avea loc modificări, în locul demisionarului Gheorghe Constantin urmând să fie instalat preşedinte de club Marian Costea, fost director sportiv la FC Braşov şi la Universitatea Craiova, în mandatul lui George Ilinca. „Nu s-a luat nici o hotărâre în privinţa organigramei, dar săptămâna aceasta se va decide. Şi în privinţa jucătorilor se vor şti toate datele“, a precizat vicepreşedintele Răzvan Lupu.
În programul găzarilor figurează în această dimineaţă, de la ora 9.00, vizita medicală. La Policlinica pentru Sportivi din Craiova se vor prezenta toţi jucătorii pe care se va conta în noul sezon, urmând să apară şi nume noi, unul dintre aceştia fiind Dragoş Dragalina, de la FC Olt Slatina.

Transformarea denumirii a fost aprobată

Aşa cum anunţa GdS în urmă cu două săptămâni, gruparea de la Dunăre va juca în Liga I sub denumirea de Clubul Sportiv Turnu Severin. În cadrul şedinţei de ieri a Comitetului Executiv s-a aprobat „cererea de modificare a denumirii CS Gaz Metan Severin în Clubul Sportiv Turnu Severin, sub rezerva achitării tuturor datoriilor financiare în 48 de ore“. La rândul lor, oficialii olteni au asigurat că săptămâna viitoare vor fi finalizate toate detaliile. „Este doar o chestiune de timp, în maximum o săptămână vom definitiva această chestiune. Trebuie să mai modificăm CIS-ul (Certificatul de Identitate Sportiv – n.r.), în rest e OK“, a spus „vicele“ Răzvan Lupu, aprobat de directorul sportiv Marian Zaharia: „Garantat, în Liga I vom juca sub denumirea Clubul Sportiv Turnu Severin“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS