13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIoana Doagă, la câteva sutimi de baremul pentru Londra

Ioana Doagă, la câteva sutimi de baremul pentru Londra

Atletei de la CS Universitatea Craiova i-au lipsit doar 30 de sutimi pentru a obţine baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, în proba de 1.500 m. Următoarea încercare a Ioanei de a-şi împlini visul va fi săptămâna viitoare, la Europene.

A fost un weekend fructuos pentru atletele de la CS Universitatea Craiova, care s-au întors cu opt medalii de la Campionatul Naţional de tineret, desfăşurat pe stadionul Dinamo din Bucureşti. Fetele de la clubul condus de Pavel Badea au obţinut două titluri naţionale, trei medalii de argint şi tot atâtea de bronz.
Pentru una dintre sportive, Ioana Doagă, concursul a fost special, deoarece avea o şansă să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, care vor începe la finalul lunii viitoare. Şi eleva lui Dan Betini a fost atât de aproape să obţină biletul de participare în competiţia supremă! Mai precis, la 30 de sutimi distanţă de timpul necesar realizării baremului pentru proba de 1.500 metri. Ioana a condus cursa şi a oprit cronometrul la 4:09,20, realizând un record personal.
„Am fost la 30 de sutimi de împlinirea unui vis“, a spus după cursă semifondista originară din Piteşti. Ea poate să-şi împlinească visul la următoarea competiţie, una de anvergură, Campionatul European de seniori de la Helsinki, de săptămâna viitoare.
„Cu un ochi plâng şi cu altul râd. Mă bucur că sportiva mea a luat trei medalii pentru club, dar îmi pare rău că nu a realizat baremul pentru Londra. A fost aşa de aproape… Sperăm să reuşească la Europenele de la Helsinki“, a spus ieri antrenorul Ioanei Doagă, Dan Betini.

Fetele de la Universitatea
au acaparat podiumul la 1.500 m

Proba feminină de 1.500 metri a fost dominată de reprezentantele CS Universitatea Craiova, care au luat toate cele trei medalii. Ioana Doagă a câştigat cursa, Florina Pierdevară a luat argintul, iar Luminiţa Achim a urcat pe treapta a treia a podiumului.
Cele trei fete, alături de Roxana Ene, au alcătuit echipa de ştafetă a clubului universitar din Bănie, care a ieşit vicecampioană naţională. Doagă şi Pierdevară au urcat pe podium şi la 800 de metri, prima cucerind argintul, iar cealaltă bronzul. Pe lângă aurul câştigat de eleva lui Dan Betini, celălalt titlu naţional pentru CSU a fost obţinut de Ionela Dincă, la 10.000 de metri. Roxana Ene a cucerit bronzul la 100 de metri.
Roxana Ene şi Luminiţa Achim au realizat barem de participare la Campionatele Mondiale de juniori, programate luna viitoare la Barcelona. CSM Craiova a câştigat la Campionatul Naţional de tineret o singură medalie, de bronz, prin Sorin Cotoi, la aruncarea ciocanului.
Cu prilejul Centenarului Federaţiei Române de Atletism (FRA), antrenorul Adrian Tudor (CS Universitatea Craiova), cel care a descoperit-o pe maratonista Lidia Şimon, a primit un Certificat de Excelenţă pentru rezultatele obţinute de-a lungul timpului.

Bobocel merge la JO

Severineanca Ancuţa Bobocel a mai obţinut un titlu naţional la 3.000 de metri obstacole, dar cel mai important este că a realizat baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind cronometrată în 9:40,20. Până la Londra, sportiva pregătită de Marin Istrate va participa la Europenele de la Helsinki.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS