3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChiricheş umple din nou buzunarele gorjenilor

Chiricheş umple din nou buzunarele gorjenilor

Fundaşul Stelei este la un pas de un transfer la AC Milan, Pandurii Târgu Jiu urmând să primească 20 la sută din suma pe care o va încasa gruparea din Ghencea

Transferul lui Vlad Chiricheş la Steaua, realizat în iarna trecută, îi poate aduce şi acum bani echipei Pandurii Târgu Jiu, fundaşul central fiind foarte aproape de o mutare la AC Milan. Gruparea italiană este gata să ofere cinci milioane de euro pe jucătorul de 22 de ani şi, cum gorjenii deţin 20 la sută dintr-un eventual transfer, echipa lui Petre Grigoraş ar încasa o sumă frumuşică, mai exact, 1.000.000 de euro. Chiricheş este dorit în locul brazilianului Thiago Silva, care va fi transferat la Paris Saint Germain pentru 46 de milioane de euro.
„Avem 20 la sută din transferul viitor al jucătorului şi ne-ar ajuta foarte mult banii ăştia. Normal că ne bucură un transfer al lui Chiricheş la AC Milan, dar să vedem dacă se va concretiza. S-a speculat mult în jurul unui transfer al lui Vlad şi până acum nu a fost nimic adevărat“, a spus Petre Grigoraş, la Sport.ro.
Fostul antrenor de la Pandurii a mai spus că Vlad Chiricheş este pregătit să facă un nou pas în carieră, evoluţiile sale dându-i dreptul să meargă la un club mare din Europa. „Încrederea noastră în Chiricheş era foarte mare. Nu mă aşteptam să plece aşa de repede, este un jucător foarte tânăr. Evoluţiile sale îi dau tot dreptul să ajungă acolo. Este dorinţa lui de a ajunge la un club mare din Europa. El ar fi vrut în Anglia, dar sunt sigur că şi de Italia este foarte mulţumit. Perioada din Portugalia l-a ajutat foarte mult“, a punctat Petre Grigoraş.

Pârvulescu:
Mă aşteptam
la un asemenea pas

Preşedintele executiv de la Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu, a afirmat că Steaua ar putea obţine o sumă mai mare dacă îl va mai păstra un sezon. „Sunt mândru că un jucător de la Pandurii ar putea ajunge să joace pe «San Siro», însă vă mărturisesc că mă aşteptam la un asemenea pas din partea lui Chiricheş. Sunt convins că dacă Vlad mai stă un an la Steaua şi apucă să câştige un trofeu, atunci şefii din Ghencea ar putea obţine pe el opt milioane de euro. Pariul meu pentru următorul transfer de senzaţie în străinătate este Gabi Matei. El a avut ghinion cu accidentările, însă este un fotbalist la fel de valoros precum Chiricheş“, a spus Pârvulescu.
Dacă transferul se va concretiza, Vlad Chiricheş ar intra în topul celor mai scumpi fotbalişti plecaţi din România, fiind la egalitate cu Mirel Rădoi şi Lacina Traore, care au plecat tot pentru cinci milioane de euro.
Altfel, Pandurii Târgu Jiu se va reuni astăzi în vederea pregătirii noului sezon competiţional, primul antrenament fiind programat la ora 18.00. De asemenea, gruparea olteană a anunţat pe site-ul oficial că i-a reziliat înţelegerea portarului Daniel Mutu, care va semna cu FC Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS