17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport12 medalii pentru craioveni la Campionatul Naţional

12 medalii pentru craioveni la Campionatul Naţional

Atleţii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ au trecut cu brio examenele de la Campionatul Naţional Şcolar, revenind acasă cu 12 medalii, dintre care patru de aur

Atleţii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ (LPS) din Craiova nu se dezmint. Ei au fost printre protagoniştii Campionatului Naţional Şcolar, desfăşurat weekendul trecut pe stadionul „Iolanda Balaş Soter“ din Bucureşti, reuşind să urce pe podium de 12 ori. Craiovenii au cucerit patru titluri naţionale, trei medalii de argint şi cinci de bronz, în condiţiile în care concursul s-a bucurat de o participare numeroasă, 530 de atleţi de la 97 de cluburi.
Echipele de ştafetă de la LPS s-au descurcat excelent şi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. La masculin (4×100 metri), echipa craioveană a fost alcătuită din George Ghimpău, Sorin Coandă, Costinel Ştefan şi Gabriel Mitiţă. Fetele au alergat 4×400 m, iar din echipă au făcut parte Andreea Cojocaru, Ana Maria Sima, Roxana Ene şi Adelina Tănasie. Pe lângă aurul de la ştafetă, doi reprezentanţi ai liceului craiovean şi-au trecut în palmares încă un titlu naţional, la 400 de metri garduri. Este vorba despre Andreea Cojocaru şi Sorin Coandă. Şi Roxana Ene s-a întors acasă cu trei medalii, câte una de fiecare culoare: aur la ştafetă, argint la 400 de metri şi bronz la 200 de metri. Luminiţa Achim a urcat de două ori pe treapta a doua a podiumului, la 3.000 şi 5.000 de metri.
Bronz au mai obţinut Ana Maria Sima (400 şi 800 m), Aurel Rotaru în proba de 3.000 m obstacole şi Costinel Ştefan la 200 de metri.

Medalii şi pentru alte cluburi din Oltenia

Şi alte cluburi din Oltenia au obţinut rezultate notabile la competiţia din Capitală. Reprezentanţii judeţului Vâlcea au revenit de la concurs cu şase medalii. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Râmnicu Vâlcea a câştigat cinci medalii, dintre care patru de aur şi una de argint. Au ieşit campioni naţionali următorii sportivi: Ana Maria Roşianu (în proba de 100 de metri), Ioan Piţigoi (100 de metri), Alin Firfirică (disc) şi Ionuţ Neagoe (lungime), iar pe locul doi a terminat Ana Maria Roşianu (200 de metri). Ionuţ Drăguşin de la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu“ din Drăgăşani a ocupat locul doi în proba de 5.000 de metri.
Atleţii legitimaţi la cluburi din judeţul Olt au câştigat trei medalii. Daniel Budin, de la LPS Slatina, a obţinut două medalii, argint la 200 de metri şi bronz la 100 de metri. Şi Liceul „Mihai Viteazul“ din Caracal a avut reprezentanţi pe podium, componenţii echipei masculine de ştafetă 4×400 metri obţinând argintul. Echipa a fost constituită din sportivii Cornel Glişcă, Marian Glişcă, Bodan Radu şi Andrei Daniel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS