12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăzarii, în joc de gleznă

Găzarii, în joc de gleznă

Cu regulamentul de partea sa, Gaz Metan Severin aşteaptă „binecuvântarea“ membrilor CEx ca să evolueze în Liga I

Divizionara secundă Gaz Metan Severin se pregăteşte în tăcere pentru meciul de sâmbătă, de la ora 11.00, de pe „Municipal“, cu Juventus Bucureşti, ultimul din acest an competiţional, sezon în care ar putea să scrie istorie. Toate gândurile găzarilor sunt îndreptate spre şedinţa de mâine a Comitetului Executiv, în care se va decide dacă vor promova direct de pe locul trei în Liga I sau dacă vor susţine baraj cu FCM Târgu Mureş, locul 15 în primul eşalon, ceea ce ar fi o mare nedreptate. „Toată lumea este tensionată, ne gândim la ce va fi vineri… Aşteptăm decizia cu sufletul la gură şi sperăm să fie pozitivă. De fapt, aşa ar fi normal dacă ne luăm după regulamentul UEFA. Trebuie să promovăm direct de pe locul trei, aceasta-i hotărârea pe care ar trebui să o ia membrii Comitetului Executiv, pentru că îndeplinim toate condiţiile impuse de regulament“, a spus vicepreşedintele grupării oltene, Răzvan Lupu, pentru GdS. „Şi jucătorii se gândesc la promovare, e munca lor în joc… Se antrenează normal, pentru că, deşi nu mai pot interveni schimbări în clasament, noi respectăm competiţia şi vom juca normal, ca şi cum ar fi primul meci, nu ultimul. Oricum, indiferent de verdict, cred că sâmbătă va fi spectacol şi în teren, şi în tribune, pentru că încheiem un an competiţional fantastic“, a completat Răzvan Lupu.
Foarte optimist s-a arătat preşedintele executiv al Gaz Metan Severin, Gheorghe Frăţică, acesta spunând că sâmbătă, după meciul cu Juventus Bucureşti, se va sărbători promovarea în Liga I. „Ne aşteaptă un hop mare vineri, dar eu sunt convins că sâmbătă, după meciul cu Juventus, vom sărbători promovarea în Liga I. Membrii Comitetului Executiv nu pot lua altă decizie, pentru că regulamentul e foarte clar“, a declarat Gheorghe Frăţică, pentru GdS.

Bondrea: Încheiem
un an excepţional

Contactat telefonic, antrenorul formaţiei Gaz Metan Severin, Marian Bondrea, nu a dorit să vorbească prea mult pe tema Comitetului Executiv, mărturisind că îşi doreşte un răspuns pozitiv atât mâine, la Comisie, cât şi sâmbătă, pe teren. „Nu aş vrea să mai vorbesc despre ce va fi vineri, pentru că am spus-o de atâtea ori: normal ar fi să promovăm. Nouă nu ne rămâne decât să ne pregătim pentru meciul cu Juventus, pentru că vrem să obţinem o victorie frumoasă, să ne luăm la revedere de la public aşa cum trebuie. Din păcate, avem trei jucători suspendaţi, Bozidar Cosic, Hugo Moutinho şi Cosmin Vancea. Oricum, încheiem un an excepţional. Ar fi frumos să sărbătorim promovarea directă“, a spus Marian Bondrea, pentru GdS.

Regulamentul UEFA

Articolul 2, alineatul 10, din regulamentul UEFA: „Un club care nu este admis la competiţie (Poli Timişoara, locul doi în clasament – n.r.) va fi înlocuit cu următorul cel mai bine plasat club în campionatul intern (Gaz Metan Severin, locul trei în clasament – n.r.) al aceleiaşi asociaţii (Liga a II-a, seria a 2-a – n.r.), cu condiţia să îndeplinească criteriile de admitere (licenţa – n.r.)“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS