10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaxima, adorată la Ianca

Maxima, adorată la Ianca

Sosirea fotbaliştilor de legendă ai Craiovei Maxima la inaugurarea bazei sportive „Sebastian Domozină“ a strâns la Ianca peste două mii de nostalgici

Duminica trecută a fost o zi specială în rândul locuitorilor din Ianca (judeţul Olt), aceştia participând, cu mic, cu mare, la inaugurarea noii baze sportive din comună. Aparent nu era un eveniment la care să se calce pe picioare, dar au existat două motive suficient de puternice încât să se adune peste două mii de oameni. Primul ar fi botezarea arenei „Sebastian Domozină“, fostul mare comentator sportiv fiind venerat la Ianca, locul său de baştină, iar cel de-al doilea motiv a fost sosirea jucătorilor Craiovei Maxima şi din generaţiile următoare. Nostalgia i-a cuprins pe toţi cei prezenţi, încă din primele momente ale întâlnirii cu legendele din iarbă. Împreună au „răsfoit“ câteva „pagini“ ale trecutului glorios, pe care „nea Sebi“ le-a comentat cu atâta pasiune şi dragoste, determinându-i pe cei ce stăteau lângă radio să se simtă ca pe vulcanicul stadion „Central“. Cei din teren, cărunţi acum, acompaniaţi de înregistrările audio cu Sebastian Domozină în care „accelera“ spre poarta adversă, au făcut ca pe obrazul multora să se prelingă câte o lacrimă. Pentru cei tineri, care au fost privaţi de momentele glorioase ale Ştiinţei, a fost un moment de frustrare, prezentul nefiind unul demn de renumele celei mai iubite echipe a oltenilor.

Costică Popescu a căzut pradă emoţiilor

Pentru unii colegi de breaslă ai lui Sebastian Domozină, evenimentul, foarte bine organizat, a însemnat foarte mult. Răscolit de amintiri, fostul crainic al „Centralului“ din Bănie, Costică Popescu, le-a dat mari emoţii celor prezenţi la cocheta bază sportivă. A ţinut un scurt discurs cu un nod în gât, apoi, în momentul în care din boxe răsunau înregistrările cu vocea bunului său prieten, emoţiile au fost foarte mari şi i s-a făcut rău. „L-am văzut cum a dispărut, apoi doi oameni din mulţime l-au aşezat pe un scaun. Nu şi-a revenit, aşa că l-am dus la vestiar, unde era mai răcoare, a venit şi un medic. Între timp, sunase cineva şi la salvare, dar aceasta venea de la aproximativ 30 km, de la Corabia. Într-un final a ajuns şi salvarea şi l-a dus la Corabia la spital, pentru investigaţii. De acolo l-au adus la Craiova, iar acum este bine. Ne-a dat emoţii, pentru că ştiam că este cardiac şi că în urmă cu doi ani făcuse şi un accident vascular“, a povestit un apropiat.
Revenind la marele meci, arbitrat de Călin Miereanu, Craiova Maxima s-a impus cu 4-1 în faţa celor de la Ianca, golurile fiind marcate de Marian Bâcu, Silvian Cristescu (2) şi Gigi Ciurea, respectiv Nicu Achim. De menţionat că gazdele au evoluat în prima repriză cu echipa de old-boys, în cea de-a doua intrând tinerii de la Victoria Ianca. Din echipa Craiovei Maxima au făcut parte următorii: Dan Racolţea, Nae Tilihoi, Gigi Ciurea, Nicolae Negrilă, Nae Ungureanu, Costică Donose, Marius Sava, Silvian Cristescu, Marian Bâcu, Narcis Mohora, Dănuţ Bica, Robert Vancea, Florin Cioroianu, Marian Calafeteanu, Victor Cojocaru, Mihai Ungureanu şi Ovidiu Florescu. Old-boys Ianca a fost compusă din: Rodel Grămadă, Victor Iepuran, Dan Jianu, Valentin Spiridon, Ion Otea, Vasile Tocea, Iulian Popa, Aurel Grigore, Nicu Achim, Mirel Pascu, Aurelian Nicu, Tudor Chiţu, Cristinel Dumitrescu, Vasile Huruiecea, Eduard Predoi şi Gigi Mihăilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS