22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBute: Nu mă grăbesc cu revanşa

Bute: Nu mă grăbesc cu revanşa

Învins de britanicul Carl Froch, prin KO spectaculos, în repriza a cincea, pugilistul român Lucian Bute, care a pierdut centura IBF, încearcă să-şi revină. După primul eşec la profesionişti, românul nu se gândeşte acum la meciul revanşă, ci vrea o pauză să se odihnească.

Lucian Bute a pierdut titlul de campion mondial, după o înfrângere dureroasă în faţa britanicului Carl Froch: KO tehnic în repriza a cincea, sâmbătă noapte, la Nottingham, oraşul natal al „Cobrei“ Froch.
A fost un meci în care a încasat pumni cât nu primise în 30 de partide pe care le câştigase.
La două ore după gală, Bute a apărut în faţa presei, cu ochiul stâng tumefiat şi arcada cusută: „Toţi pugiliştii mari au pierdut. Este cea mai grea seară din cariera mea. Nu mă grăbesc cu revanşa, am nevoie de o pauză, să mă odihnesc. Sunt un caracter puternic. Cred că pot reveni“.
Bute a încercat să explice dezastrul din ring: „Nu a mers aşa cum mă aşteptam. M-a lovit foarte puternic. Principala greşeală a fost că l-am aşteptat prea mult, sperând să îl prind în capcană. L-am lovit la un moment dat, cu un upercut, dar nu a fost o lovitură foarte puternică: l-a simţit şi a zâmbit“.
Deşi presa sportivă a vorbit încă din noaptea înfrângerii despre revanşa de la Montreal (meci inclus în contract), Lucian şi apropiaţii săi nu se grăbesc: „Trebuie să mă odihnesc, să îmi revin, să stau de vorbă cu antrenorul meu, cu managerul, apoi vom vedea ce decizie luăm. Nu mă grăbesc să cer acum revanşa, e prea devreme să vorbim despre asta“.

Froch: O asemenea înfrângere pune capăt carierei

Froch nu crede că Bute va mai dori revanşa. „Nu cred că va dori revanşa. De fapt, nu cred că va mai dori să boxeze vreodată. A fost un meci care pune capăt carierelor. Am avut atâta forţă şi energie de parcă aş fi dat timpul înapoi“, a spus britanicul. În schimb, Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, crede că Lucian îşi va reveni după primul eşec la profesionişti: „Lucian este puternic, va reveni şi îşi va recâştiga titlul. Acum şase ani am spus că va deveni campion mondial şi am avut dreptate. Acum vă spun că va reveni“.

Doroftei se ia de tactica lui „Mister KO“

Leonard Doroftei l-a criticat pe Lucian Bute şi a spus că fostul campion mondial IBF a greşit complet tactica. „Îmi pare rău de ce s-a întâmplat şi nu m-am aşteptat la aşa ceva. Bute a greşit tactic. Nu avea voie să stea ţintă la loviturile lui Froch. A fost o abordare greşită pentru că Froch este un animal în lupta de aproape. Bute trebuie să înveţe să lovească din mişcare, pentru că la nivelul acesta nu sperii pe nimeni cu tactica. Trebuie să stai în mişcare tot timpul!“, a declarat Doroftei la Money Channel.

Andre Direll: Bute, bine ai venit în lumea reală!

Imediat după înfrângerea lui Bute, rivalii acestuia la categoria supermijlocie, Andre Ward şi Andre Dirrel, au postat pe reţelele de socializare mesaje umilitoare la adresa lui „Mister KO“. Dirrell îl jigneşte pe Bute făcându-l „un om de nimic“ şi se declară foarte entuziasmat de eşecul acestuia în faţa lui Froch. „Bute este un om de nimic! N-a fost în stare nici să termine meciul! Bine ai venit în lumea reală, Bute! Bine ai venit în lumea reală!“, a scris bucuros Dirrell.
Andre Ward, cel care l-a învins pe Froch în SuperSix, a fost mai reţinut, el rezumându-se doar la nişte concluzii. „Uhh, ohh! Bute poate fi doborât! Ei bine, ce mai poate fi de spus? Carl Froch a luptat aşa cum trebuie în faţa lui Lucian Bute, punând presiune!“, a afirmat Andre Ward. Presa britanică îl laudă pe Froch după victoria categorică. „Froch şi-a relansat cariera după ce l-a distrus pe Bute. A fost o luptă inegală, a fost un adevărat masacru. Românul a fost îngropat în pumni. Bute a avut un stil defensiv, bazându-se pe rapiditatea braţelor. Această tactică nu a dat însă roade. Froch a ştiut unde şi cum să lovească, deşi a avut un început slăbuţ de partidă“, a notat ieri Daily Mirror.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS