15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, victorie fără emoţii în primul meci de baraj

SCM, victorie fără emoţii în primul meci de baraj

Handbalistele craiovene au învins ieri, la o diferenţă de 12 goluri, formaţia de Divizia A Mureşul Târgu Mureş, în prima partidă din cadrul turneului de baraj de la Buzău

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obţinut o victorie facilă ieri în meciul de debut din cadrul turneului de baraj pentru Liga Naţională, găzduit de oraşul Buzău.
Jucătoarele pregătite de Bogdan Burcea şi Grigore Albici au trecut cu scorul de 28-16 de divizionara A Mureşul Târgu Mureş, formaţie care a ajuns la acest turneu de pe locul trei în seria B, după ce CSS Caracal, câştigătoarea seriei, nu a primit acceptul să evolueze la turneul de promovare, iar CS Timişoara, echipa de pe locul doi, nu s-a înscris.
Valoarea superioară a craiovencelor şi-a spus cuvântul în meciul de ieri, Roxana Han şi colegele sale dominând partida de la un capăt la celălalt. SCM s-a desprins decisiv încă din prima repriză, având un avantaj de opt goluri la pauză, iar diferenţa dintre cele două combatante a crescut odată cu trecerea timpului.
„Este o victorie scontată, obţinută în urma unui joc pe care l-am controlat de la un capăt la altul. Nu a fost un meci spectaculos, dar a decurs aşa cum ne-am propus. Fetele au evoluat mulţumitor şi aşteptăm să jucăm la fel şi în partida următoare, cu Neptun Constanţa, echipă mult mai bună, pe care o ştim foarte bine, deoarece ne-am întâlnit de două ori în acest sezon“, a declarat ieri antrenorul Bogdan Burcea.
Acesta a trimis în teren următoarele jucătoare: Ildiko Barbu – Mihaela Briscan – 5 goluri, Alexandra Gogoriţă – 5 goluri, Roxana Han – 3 goluri, Nicoleta Crăciun – 1 gol, Andreea Ianaşi – 4 goluri, Irina Lazarin – 2 goluri. Au mai intrat: Maria Vlăsceanu, Andreea Mitran – 5 goluri, Mihaela Pătuleanu – 1 gol, Andreea Pătuleanu – 2 goluri, Cristina Florica şi Elena Nicu.

Terom Iaşi s-a impus
în ultimele secunde

Deşi în weekendul trecut Florin Zamfir, finanţatorul formaţiei Terom Iaşi, anunţase că echipa nu se va prezenta la baraj din lipsa banilor, moldovencele au ajuns la Buzău, iar ieri au obţinut o victorie la limită, în ultimele secunde, scor 28-27, în disputa cu Rapid Bucureşti. Antrenorul echipei SCM Craiova, Bogdan Burcea, a asistat la partidă pentru a urmări la lucru viitoarele adversare. „A fost un joc încrâncenat, decis în ultimele secunde. De altfel, consider că pentru noi, Neptun Constanţa şi Terom Iaşi sunt principalele contracandidate la unul dintre cele două locuri de Ligă Naţională“, a adăugat Burcea.
SCM joacă azi cu Neptun Constanţa, formaţie pe care a învins-o în retur, pe teren propriu, scor 29-23, iar în partida tur s-au impus constănţencele (scor 36-25).
Oltencele au pauză mâine, vineri înfruntă Terom Iaşi, echipă antrenată de craioveanca Victorina Bora şi pentru care evoluează şi fosta internaţională Carmen Amariei, iar în ultimul meci vor întâlni Rapid Bucureşti. La acest turneu se joacă sistemul „fiecare cu fiecare“, iar primele două clasate vor evolua în sezonul viitor în Liga Naţională.

Programul turneului

Etapa I (ieri): SCM Craiova – Mureşul Târgu Mureş 28-16 (16-8), Terom Iaşi – Rapid Bucureşti 28-27 (14-17). Neptun Constanţa a stat.
Etapa a II-a (astăzi): Mureşul Târgu Mureş – Terom Iaşi (ora 10.00), Neptun Constanţa – SCM Craiova (ora 12.00). Rapid Bucureşti stă.
Etapa a III-a (mâine): Terom Iaşi – Neptun Constanţa (ora 10.00), Rapid Bucureşti-Mureşul Târgu Mureş (ora 12.00). SCM Craiova va sta.
Etapa a IV-a (vineri): Neptun Constanţa – Rapid Bucureşti (ora 10.00), SCM Craiova – Terom Iaşi (ora 12.00). Mureşul Târgu Mureş va sta.
Etapa a V-a (sâmbătă): Rapid Bucureşti – SCM Craiova (ora 10.00), Mureşul Târgu Mureş – Neptun Constanţa. Terom Iaşi va sta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS