3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuţescu, surpriza etapei de la Teliu

Duţescu, surpriza etapei de la Teliu

Noul sezon al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă (CNVC) a debutat weekendul trecut, cu două etape la Teliu, la care au participat şi trei piloţi din Craiova: Monica Cojocaru (Peugeot 206, Auto Blic), la clasa A3, Mihnea Duţescu (Renault Megane, Midnight Racers) la clasa H3 şi Cosmin Opriţoiu (Suzuki Swift GTI, Autosolution) la clasa H1. Prima etapă a fost anulată din cauza unui incident nedorit. Unul dintre participanţi a împrăştiat motorină pe întreg traseul de concurs, ca urmare a unei uşoare ieşiri în decor, dar în etapa de duminică
Mihnea Duţescu a avut o evoluţie foarte bună. Craioveanul a reuşit să urce de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasa H3, două roţi motrice şi juniori, iar la grupa H a ocupat locul doi. În clasamentul Open, „Duţă“ a fost foarte aproape de podium, ocupând locul patru. Monica Cojocaru s-a clasat pe locul şapte la grupa A3, iar la general, pe 41 din 70 de participanţi. „A fost bine cât de cât, ţinând cont că eu am un motor de 130 cai-putere, iar alţi concurenţi au de 230 sau 250. Fiind un traseu de viteză, a contat mult maşina. La grupa A3 am terminat pe 7, foarte aproape de locul şase, iar la general am reuşit să termin înaintea altor 29 de participanţi“, a spus ieri Monica.
Al treilea craiovean din concurs, Cosmin Opriţoiu, a fost încadrat la grupa H2 (motoare până la 1600 cmc), deoarece la grupa sa, H1 (motoare până la 1400 cmc), nu au fost mai mult de cinci maşini. El s-a clasat pe locul 5, fiind devansat de concurenţii de pe locurile 3 şi 4 la câteva miimi de secundă. A fost prima maşină care a intrat la o categorie superioară. La general, Opriţoiu a ocupat locul 47. Etapa viitoare se va desfăşura la Râşnov, pe 16 şi 17 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS