11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM, gata de luptă

Handbalistele de la SCM, gata de luptă

Pentru echipa feminină de handbal SCM Craiova este o săptămână decisivă, la finalul căreia elevele lui Bogdan Burcea şi Grigore Albici vor afla dacă vor juca şi în sezonul viitor în Liga Naţională. Delegaţia craioveană va pleca astăzi la prânz spre Buzău, locul unde se va desfăşura turneul de baraj, cu participarea a cinci formaţii, două din Liga Naţională – SCM Craiova, Neptun Constanţa -, şi trei din Divizia A: Terom Z Iaşi, Rapid Bucureşti şi Mureşul Târgu Mureş.
Partidele sunt programate începând de mâine şi până sâmbătă, după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor obţine biletul pentru Liga Naţională. SCM va juca după următorul program: mâine cu Mureşul Târgu Mureş, miercuri cu Neptun Constanţa, vineri cu Terom Iaşi şi sâmbătă cu echipa Rapid Bucureşti. Joi, formaţia craioveană va sta. La prima vedere, formaţia craioveană pare una dintre favoritele turneului, ţinând cont de valoarea jucătoarelor, dar şi de rezultatele echipei în retur.
Antrenorul principal Bogdan Burcea speră că echipa pe care o pregăteşte nu va avea probleme la turneu: „Mergem cu optimism la Buzău. Avem 16 jucătoare, iar singura care are unele probleme medicale este Ana Maria Apipie, dar sperăm să se recupereze. În ceea ce priveşte adversarele, consider că Neptun Constanţa şi Terom Iaşi ne pot pune reale probleme. Noi vom trata toate partidele cu seriozitate. Am avea nevoie de trei victorii în patru meciuri pentru a juca şi în sezonul viitor în prima ligă. În retur, am arătat că suntem o echipă care merită să evolueze în Liga Naţională“.

Finaţatorul echipei din Iaşi: „Nu avem bani, nu mergem la Buzău!“

Finanţatorul echipei Terom Z Iaşi, Florin Zamfir, spunea sâmbătă, în Prosport, că formaţia moldoveană, antrenată de craioveanca Victorina Bora, nu se mai prezintă la turneul de baraj din lipsei banilor. „Am mutat echipa la Severin după discuţii cu primarul, dar ieri (vineri – n.r.) s-a votat că nu susţin echipa până nu ies actele de la tribunal. Jucătoarele sunt neplătite de cinci luni, deşi oficialităţile s-au obligat să achite toate datoriile în momentul în care am cedat 51 la sută din acţiuni. Nu avem bani să mergem la Buzău şi am decis să nu ne mai prezentăm la baraj“, a spus Zamfir, citat de Prosport.
Această veste era bună pentru oltence, deoarece ar fi înlesnit drumul lor spre Liga Naţională. Numai că oficialii SCM Craiova nu cred în cele spuse de Zamfir. „Am sunat la federaţie să întrebăm dacă este aşa şi ni s-a spus că echipa din Iaşi nu a anunţat că nu se va prezenta. Cred că este o diversiune. Noi încercăm să stăm departe de astfel de zvonuri şi aşteptăm să jucăm conform programării iniţiale“, a explicat Burcea.
Tehnicianul SCM Craiova spune că valoarea echipei sale stă în forţa grupului şi nu se teme de vreo jucătoare anume de la adversare, gen experimentata Carmen Amariei de la Iaşi: „Nu cred că vreuna dintre echipele participante are o jucătoare care să poată câştiga singură un meci. Cum la noi mizez pe forţa grupului, consider că şi la adversare, dacă merge jocul colectiv, pot fi periculoase“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS