10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGaz Metan Severin n-a greşit la Târgovişte

Gaz Metan Severin n-a greşit la Târgovişte

Etapa a 27-a din Liga a II-a, seria a 2-a, s-a dovedit a fi bună pentru formaţiile oltene, care au obţinut 10 puncte din 12 posibile

Formaţia Gaz Metan Severin continuă să mărşăluiască în eşalonul secund, având un final de campionat excelent. Gruparea olteană a câştigat la Târgovişte, cu Chindia, scor 2-1, şi se menţine pe locul trei în clasament, la o distanţă de şase puncte faţă de Luceafărul Oradea, principala urmăritoare. Golurile formaţiei de la Dunăre le-au semnat Cosmin Vancea (‘40) şi Bozidar Cosic (‘58), reuşita gazdelor venind de la Boby Verdeş (‘13).
„A fost un meci greu, am revenit de la 1-0 pentru Chindia, dar până la urmă a ieşit bine. Mă bucur că am reuşit să marchez şi eu, aveam mare nevoie de acest gol, pentru că nu mai înscrisesem de ceva vreme. Urmează un meci mai uşor, cu Mureşul Deva, echipă ca şi retrogradată, dar noi trebuie să rămânem concentraţi ca să nu avem surprize. Ne mai trebuiesc patru puncte ca să fim siguri de locul trei la final, poziţie care sper să fie promovabilă. Nici nu ştim ce să facem acum, să ne bucurăm sau nu, aşteptăm cu interes decizia Comitetului Executiv. Am înţeles că Timişoara trebuia să intre în depunctare pentru Sepsi, deci o şansă în plus pentru noi, dar nu ştiu de ce s-a amânat decizia, pentru că am înţeles că lucrurile sunt clare. Sper din tot sufletul să promovăm, pentru că am muncit un an, ne aflăm acolo sus, şi totuşi depindem de o decizie“, a declarat Cosmin Vancea pentru GdS.
Antrenorul Marian Bondrea s-a bazat pe Şteţca – Mirescu (’46, Cosic), Bălău, Dandea, Giurgiu – Mitic, Bălace, Neacşa (’90, Ignat), Olah (’64, Abba) – Zaharia, Vancea. De partea cealaltă, tehnicianul Chindiei, Flavius Stoican, a mizat pe: Perianu – Pătru, S. Rădoi, Mladen, Buşu – I. Şerban, Poiană, Honciu (‘65, Cerchez), C. Anton, R. Dobre (‘65, I. Radu) – Verdeş (‘44, Negoescu). În primul minut de prelungiri, nepotul lui Gică Popescu, Sebastian Mladen, a primit cartonaşul roşu.

Vâlcea a pierdut două puncte cu Bihorul

CSM Vâlcea a cam uitat să câştige în Zăvoi, după 1-1 cu Gloria Bistriţa a urmat alt 1-1, cu FC Bihor Oradea. Cei care au deschis scorul au fost elevii lui Alin Artimon, Florian Pârvu a sărit peste o minge care a ajuns la Florin Plecanciuc, iar fundaşul vâlcean a „ridicat“ mingea peste portar (1-0, ‘33). Avantajul a dispărut după doar cinci minute, când Selagea a centrat perfect pentru Sulea, care, nemarcat, a pus latul pentru 1-1 (‘38). CSM-ul a avut şansa desprinderii în minutul 55, dar Jackie Nicolae a executat slab o lovitură de la 11 metri, iar portarul Popescu a reţinut mingea fără probleme. Vâlcenii au jucat cu un om în plus pe teren din minutul 67, Petrache fiind eliminat după două galbene, însă tabela nu a mai suferit nici o modificare.
CSM Vâlcea: Tufişi – Tomozei, Plecanciuc, I. Popescu, Al. Ionescu (’46, Eremia) – Pârvu, Daouda, Nicolae – O. Vasile, N’Kongue, Văduva. Antrenor: Alin Artimon.
FC Bihor: A. Popescu – Hanca (’46, Diarra), Oltean, Petrache, R. Lupu – Florean, Coroian, Selagea, Fl. Pop – Sulea (’52, Birtalan), Sorian. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

Cruşoveanu şi ai lui, victorioşi la Bucureşti

O surpriză plăcută a oferit-o FC Olt Slatina, care a câştigat la limită, scor 1-0, la Bucureşti, contra Juventusului, condamnând-o la retrogradare. Unicul gol al meciului l-a dat Dragoş Dragalina, în minutul 58, atacantul oltenilor profitând de o neînţelegere a fundaşilor gazdă.
Antrenorul alb-vişiniilor, Dan Oprescu, şi-a felicitat elevii pentru ultimele evoluţii.
Juventus: Sardescu – Amet, Barsanel, Ianuşi, H. Crişan – C. Petrescu, Cruceru, Bustea, G. Tene, Bănuţă – M. Damaschin. Antrenor: Emil Floruţ.
FC Olt: Cr. Bordea – Polgar, Lengyel, P. Irimescu, Cruşoveanu – Corneanu, Chiriţă, D. Andrei – Dragalina, Bancu – Burcea. Antrenor Daniel Oprescu.
Cealaltă formaţie din Slatina, ALRO, a contabilizat trei puncte fără să „transpire“, impunându-se la „masa verde“ cu 3-0, întrucât Arieşul Turda s-a retras din competiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS