10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăzarii vor un final în forţă

Găzarii vor un final în forţă

Gaz Metan Severin e pusă la încercare astăzi de Chindia, dar oficialii de la Dunăre sunt siguri că Bondrea şi compania
vor obţine un rezultat pozitiv

Deşi s-a făcut comodă pe locul trei în clasament, poziţie care ar putea echivala cu promovarea în Liga I, Gaz Metan Severin ştie că lupta se va da până în ultima secundă şi şi-a propus să bifeze succese în toate cele patru etape rămase de disputat. Echipa antrenată de Marian Bondrea va întâmpina primul „hop“ astăzi, de la ora 18.00, urmând să evolueze în deplasare, cu Chindia Târgovişte, una dintre echipele care a aspirat şi ea la locul 3 până nu demult, partida contând pentru etapa a 27-a.
„Mergem să câştigăm la Târgovişte, pentru că trebuie să ne atingem obiectul. Avem tot lotul valid, aşa că trebuie să obţinem un rezultat pozitiv. Chiar dacă avem prima şansă la locul 3, nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche şi să ne dăm singuri la picioare. Vrem să câştigăm tot, până la final“, a declarat căpitanul găzarilor, Marius Bălău, pentru GdS.
Şi vicepreşedintele Răzvan Lupu este pe aceeaşi „lungime de undă“ cu Bălău, acesta afirmând că Gaz Metan Severin are forţa să termine en-fanfare acest sezon. „Ocupăm treapta a treia, dar băieţii ştiu că mai sunt patru etape şi au rămas conectaţi. Ne-am propus să terminăm în forţă sezonul, să contabilizăm toate cele 12 puncte rămase în joc dacă se poate, pentru că nu vrem să avem emoţii şi să compromitem totul pe ultima sută de metri. Mergem încrezători la Târgovişte, Chindia este o echipă bună, dar noi trebuie să confirmăm parcursul bun de până acum şi să câştigăm“, a spus vicele severinean, pentru GdS.

„Am speranţa că nu se va ajunge la baraj“

Răzvan Lupu a comentat totodată şi pe ideea apărută la începutul săptămânii, după Adunarea Generală, conform căreia echipa sa, în cazul în care va termina pe locul trei în seria a doua din eşalonul secund, ar fi nevoită să susţină un baraj pentru promovarea în Liga I, cu echipa care va termina pe locul 15. „Nu s-a discutat nimic până acum legat de acest lucru, deci nu ar trebui să ne facem griji, noi trebuie întâi să terminăm pe locul trei şi după, vom vedea. Totul se va decide la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv, dar eu am speranţa că nu se va ajunge la baraj. În privinţa ocupării locul doi, aş spune că e aproape imposibil să terminăm, ţinând cont de programul Timişoarei. Dacă Poli va intra în depunctare, am avea o şansă, altfel e greu”, a punctat Răzvan Lupu.
Nici preşedintele executiv al Gaz Metan Severin, Gheorghe Frăţică, nu-şi face griji în privinţa promovării de pe locul trei. „Să fie clar, Mircea Sandu a anunţat că Timişoara şi-a retras licenţa, dar atât. Nu s-a pus problema să nu promoveze locul trei, regulamentul e clar. Restul sunt doar zvonuri. Băieţii trebuie să stea liniştiţi şi să câştige restul meciurilor până la final“, a punctat Gheorghe Frăţică, pentru GdS.

FC Olt şi CSM Vâlcea, gata să continue ascensiunea

Celelalte trei formaţii din Oltenia sunt pregătite să continue seria rezultatelor bune. Dacă ALRO Slatina va contabiliza trei puncte fără să „transpire“, Arieşul Turda retrăgându-se din campionat, cealaltă formaţie de pe malul Oltului va căuta victoria în deplasare. FC Olt va evolua de la ora 18.00, la Bucureşti, contra Juventusului, o formaţie ca şi retrogradată, motiv pentru care elevii lui Dan Oprescu şi-au propus să obțină toate cele trei puncte. „Cu siguranţă, ne dorim o victorie pe terenul celor de la Juventus Bucureşti, vrem să luăm cât mai multe puncte şi în meciurile cu Vâlcea şi FC Bihor, dar important ar fi să nu primim gol pentru că venim după câteva partide în care nu am luat gol“, a declarat căpitanul alb-vişiniilor, Alin Pavel, pentru gazetanoua.ro.
O partidă dificilă o va avea CSM Vâlcea, în Zăvoi urmând să vină FC Bihor, o echipă imprevizibilă, care nu se complace cu locul ocupat din clasament. „Suntem încrezători că vom bate Bihorul, datorită jocurilor bune făcute în ultimele partide. Trebuie să uităm de episodul Bistriţa şi să ne concentrăm la meciul cu Bihor, care e o echipă puternică şi pe care trebuie să o tratăm foarte serios. Sper să facem din nou o figură frumoasă şi lumea să vină în număr cât mai mare la stadion“, a spus, pentru liga2.ro, mijlocaşul Florian Pârvu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS