8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a luat-o şi pe Silvia Navarro

Oltchim a luat-o şi pe Silvia Navarro

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, continuă campania de întărire a lotului în vederea sezonului viitor prin transferul portarului iberic Silvia Navarro (foto). Jucătoarea care vine de la Itxako a semnat un contract pe un an cu Oltchim, iar prietenia cu Alexandrina Barbosa, jucătoare adusă recent la Oltchim, a avut o influenţă foarte mare în realizarea acestui transfer, Navarro fiind curtată de multe cluburi europene. Silvia a convins staff-ul vâlcean prin prestaţiile foarte bune din Liga Campionilor, dar şi de la Campionatul Mondial, unde a apărat poarta Spaniei, echipă medaliată cu bronz la acea ediţie. „Au fost şi alte cluburi care mi-au solicitat serviciile, dar cred că prietenia mea cu Sandy Barbosa a contat enorm ca eu să decid în favoarea chimistelor. Am decis să jucăm în Champions League, să facem totul ca împreună cu restul fetelor să câştigăm preţiosul trofeu obţinut anul acesta de Buducnost, şi cred că va veni rândul nostru în cel mai scurt timp“, a fost prima declaraţie a Silviei.
În dorinţa de a câştiga Liga Campionilor, Oltchim, semifinalistă în competiţia europeană intercluburi în acest sezon, a transferat mai multe jucătoare: Amandine Leynaud, Allison Pineau, Alexandrina Barbosa Cabral şi acum Silvia Navarro.

Naţionala s-a reunit pentru preolimpic

Naționala de handbal feminin a României s-a reunit ieri, fără cinci jucătoare (două de la HC Zalău – Nichita, Ciuciulete – şi trei internaționale – Vărzaru, Geiger, Pâslaru), în vederea pregătirii şi participării la turneul preolimpic de la Lyon (25-27 mai).
„Nu s-au prezentat la reunire cele două jucătoare de la HC Zalău, Nichita şi Ciuciulete, plus cele trei internaţionale, Vărzaru, Geiger și Pâslaru. Echipele din străinătate le dau drumul mai târziu celor trei, cât despre Zalău, nu ştiu ce să spun. Mi se pare trist că n-au venit, clubul motivând că au program încărcat“, a declarat antrenorul Radu Voina, pentru Mediafax. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a precizat că a primit asigurări din partea HC Zalău că cele două jucătoare vor sosi în cantonamentul echipei naţionale după meciul restant al echipei ardelene, cu SCM Craiova, de astăzi (ora 17.00).
Jucătoarele tricolore au efectuat vizita medicală, apoi au plecat la Râmnicu Vâlcea, unde echipa va fi cantonată, împreună cu naţionala Coreei de Sud. Tricolorele vor juca trei meciuri amicale cu Coreea de Sud, pe 18, 19 și 20 mai.
Echipa României va pleca spre Franţa pe 23 mai, iar pentru a se califica la JO de la Londra este obligată să se claseze pe primele două locuri la turneul preolimpic de la Lyon, acolo unde va întâlni Franţa (25 mai, ora 20.00), Muntenegru (26 mai, 15.45) şi Japonia (27 mai, 15.15).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS