10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au ales doar cu nervi

S-au ales doar cu nervi

Pandurii au pierdut acasă cu SC Vaslui, cu largul concurs al fluieraşului Robert Dumitru, dar speră să recupereze
din puncte duminică, în Giuleşti

Pandurii Târgu Jiu a pierdut joi seară, cu 2-1 (0-1), pe teren propriu, cu SC Vaslui, golurile învingătorilor fiind marcate de Wesley (‘76-penalti) şi Papp (‘86), oltenii punctând prin Voiculeţ (‘21). Această partidă, care a contat pentru etapa a 31-a din Liga I, a fost una foarte tensionată. Totul a început în minutul 71, când „centralul“ Robert Dumitru a decis să acorde penalti pentru moldoveni, după ce Yero Bello l-a împins pe Cardoso, acesta a căzut, iar atacantul oaspete s-a prăbuşit peste el. După aproximativ cinci minute de proteste şi după ce antrenorul Petre Grigoraş le-a cerut jucătorilor să iasă de pe teren, în cele din urmă meciul s-a reluat, tehnicianul gorjenilor fiind trimis în tribună. La reluare, Wesley a transformat penaltiul acordat de Robert Dumitru. Finalul jocului a fost şi mai încins, SC Vaslui a rămas în zece oameni din minutul 83, după ce Marius Constantin a fost eliminat pentru un fault din postură de ultim apărător asupra lui Alexandru Grigoraş. Din nefericire, pandurii n-au reuşit să profite de superioritatea numerică şi să marcheze, dar au făcut-o vasluienii, prin Papp (‘86).
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, I. Rada II (‘46, Cardoso), Vlad – Cl. Voiculeţ, Pintilii, D. Nistor – Al. Maxim (‘85, Batin), Lemnaru (‘69, Al. Grigoraş), Cristea. Antrenor: Petre Grigoraş.
SC Vaslui: Borjan – Milanov, Papp, M. Constantin, Paito – Wesley, R. Costin (‘52, Stanciu), Anderson (‘46, N’Doye), L. Sânmărtean – Temwanjera, Bello (‘82, Adailton). Antrenor: Augusto Inacio.

Grigoraş, în crize

„Circul“ a continuat la conferinţa de presă, antrenorul Petre Grigoraş anunţând că se retrage de la Pandurii în semn de protest faţă de nedreptatea lui Robert Dumitru. „Păcat că s-a ajuns aici şi că un asemenea om dă nişte replici cu o nonşalanţă dezarmantă (Robert Dumitru – n.r.). Ăsta cred că e ultimul meu meci la Pandurii. Nu mai suport greşelile de arbitraj şi nu vreau să mă îmbolnăvesc. Prefer să am grijă de familia mea, să plec în vacanţă până începe noul sezon. Nu vreau să ajung în spital. Decizia este definitivă şi irevocabilă, indiferent de consecinţe, nu revin. Pot să conducă echipa secunzii, să aducă alt antrenor, e treaba conducerii. Mi-a ajuns! M-am săturat de hoţii! Pandurii e cea mai furată echipă din campionat!“, a declarat Grigoraș, conform prosport.ro. Vineri dimineaţă, după ce s-a calmat, tehnicianul a revenit asupra hotărârii. „A fost o reacţie la cald, îmi pare rău! Nu plec niciunde, rămân la Pandurii până în vară. Voi merge în continuare cu echipa, nu pot să o las la greu. Nu vreau să mai comentez nimic de arbitraj, pentru că totul se răsfrânge asupra mea. Am muncit atât de mult să creez o imagine de om demn şi corect şi nu vreau să se interpreteze altfel, aşa cum a încercat un anumit personaj de la Vaslui, Daniel Stanciu (managerul Vasluiului – n.r.), sau cum îl cheamă pe el, că am fi jucat cu nu ştiu ce valize. Nişte prostii, nişte aberaţii de la un om frustrat, de la un om mic, fără demnitate şi onoare“, a declarat, pentru Radio Omega, antrenorul Pandurilor.
În ciuda faptului că susţine că echipa sa a fost dezavantajată în mai multe rânduri de arbitraj, preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, a spus că nu va face memorii şi nici nu va solicita arbitri străini: „Nu fac nici un fel de memoriu. Nu voi cere arbitri străini. Nu sunt eu specialist ca să ştiu ce se întâmplă cu arbitrajul românesc“.
Pentru Pandurii Târgu Jiu urmează un alt meci de „foc“, trupa lui Petre Grigoraş urmând să întâlnească duminică pe Rapid Bucureşti, partida fiind programată de la ora 19.00 (Digi Sport 1), pe stadionul „Giuleşti-Valentin Stănescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS