6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUEFA dă bilete gratuite la finală copiilor doljeni

UEFA dă bilete gratuite la finală copiilor doljeni

Şase copii din Dolj care provin din medii dezavantajate se vor afla mâine pe Arena Naţională la finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Copiii s-au numărat printre cei zece norocoşi care au primit, prin tragere la sorţi, bilete gratuite oferite de UEFA şi FRF.

Printre cei 55.000 de oameni care vor urmări pe viu, mâine seară, evenimentul sportiv al anului în România, finala Ligii Europa de pe Arena Naţională din Bucureşti, se vor afla şi şase copii din Dolj care provin din medii dezavantajate. Aceştia au câştigat, prin tragere la sorţi, bilete la marele meci care va pune faţă în faţă echipele spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Cei zece norocoşi, şase din Dolj şi patru din Bucureşti, vor participa gratis la marea finală graţie sponsorizării de către UEFA, care în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Fundaţia elveţiană „Terre des Hommes“ a vrut să le îndeplinească un vis la zece copii, cei şase din Dolj, plus patru din Bucureşti.
Norocoşii au fost aleşi de fostul fotbalist Miodrag Belodedici, ambasador UEFA pentru finala Ligii Europa, iar concurenţa a fost acerbă, 85 de copii râvnind la cadoul mult visat.
Patru dintre doljenii care vor merge mâine pe Arena Naţională, Bogdan Dinu (10 ani) din Filiaşi, Lorena Berbecaru (12 ani) din Filiaşi, Florin Prună (14 ani) din Afumaţi şi Elena Bârsanu (12 ani) din Măceşu de Sus, au primit ieri biletele, la Craiova, din partea reprezentanţilor Fundaţiei „Terre des Hommes“. Pentru celelalte două fete câştigătoare, aflate sub protecţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), tichetele au fost ridicate de oficialii instituţiei.

Băieţii vor să facă poze cu jucătorii

Dacă Lorena Berbecaru şi Elena Bârsanu nu conştientizează foarte mult evenimentul fotbalistic la care vor merge, în schimb Bogdan Dinu şi Florin Prună s-au lăudat prietenilor şi rudelor că vor vedea pe viu mari fotbalişti. Florin chiar a venit îmbrăcat într-un tricou cu Spania şi s-a declarat fan al Barcelonei: „M-am învoit de la şcoală, acum că am asemenea şansă să văd pe viu mari jucători. Eu ţin cu FC Barcelona, de aceea nu m-am hotărât pe cine voi susţine la finala de la Bucureşti. Mi-ar fi plăcut să văd Barcelona şi pe Messi pe viu. Din România ţin cu Steaua, dacă Universitatea Craiova nu mai este“. Lui Bogdan Dinu îi place să joace fotbal, participă la meciurile formaţiei locale din Filiaşi şi visează să calce gazonul de pe Arena Naţională sau să facă poze cu jucătorii celor două echipe. „M-am bucurat mult când am aflat că merg la meci, sunt emoţionat şi abia aştept ziua de miercuri. După ce vin, le povestesc prietenilor cum a fost“, a spus Bogdan. Lorena Berbecaru a spus că îi place să joace volei şi handbal şi nu ştia echipele care vor disputa finala Ligii Europa: „Nu mă aşteptam să fie extrasă eu. Nu ştiu ce echipe vor juca, pentru că mie îmi plac voleiul şi handbalul, dar mă bucur că merg la Bucureşti“. Elena Bârsanu a spus că singurul stadion pe care a fost până acum este cel din Măceşu natal: „Nu am mai fost pe alt stadion şi sper să îmi placă“.

85 de concurenţi pentru 10 locuri

Joseph Aguettant, delegat naţional al „Terre des Hommes“ în ţara noastră, le-a spus ieri micuţilor că nu au avut doar noroc să câştige biletele, ci şi un mare merit. „Spuneţi celor care vă cunosc că nu aţi avut doar noroc, ci aţi avut şi meritul de a fi activi, aţi respectat colegii, nu aţi făcut discriminări. Noi nu suntem o fundaţie de caritate, ci vrem să ne îngrijim de viitorul copiilor români care provin din medii dezavantajate. Vrem să facem din ei nişte lideri“, a spus Aguettant, reprezentantul celei mai importante organizaţii elveţiene care oferă ajutor copiilor. Cei zece câştigători au fost selectaţi din cei 85 de copii care, pe 21 martie, au participat, la Bucureşti, la evenimentul sportiv „Haideţi la joc cu noi, oricine aţi fi voi“, cu ocazia Zilei Internaționale a Combaterii Discriminării Rasiale, în organizarea Fundaţiei „Terre des hommes“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS