12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea a încheiat sezonul pe locul cinci

CS Universitatea a încheiat sezonul pe locul cinci

Handbaliştii de la clubul condus de Pavel Badea au terminat campionatul în prima parte a clasamentului Diviziei A, seria B, pe locul cinci, depăşind la golaveraj formaţia CS H&V Piteşti

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova a disputat joi ultimul meci oficial din acest sezon al Diviziei A, seria B, în deplasare, pe terenul formaţiei CS H&V Piteşti. Oltenii, conduşi de pe margine de Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu, au pierdut partida la cinci goluri diferenţă, scor 35-30 (20-12) şi au încheiat campionatul pe locul cinci, din zece echipe, depăşind la golaveraj chiar formaţia argeşeană, care avea nevoie de o victorie la opt goluri pentru a termina pe cinci. „A fost un meci de luptă, crâncen. Am avut parte şi de unele şicane din partea gazdelor, adică tabela de marcaj nu a mers. În plus, este o rivalitate cunoscută între Craiova şi Piteşti, dar şi între mine şi echipa din Piteşti, deoarece când am jucat la Romvag Caracal am reuşit să obţinem de două ori promovarea în dauna argeşenilor“, a spus vineri antrenorul Costin Dumitrescu.
CSU a înregistrat 11 victorii şi zece înfrângeri şi nici un egal, în cele 21 de meciuri disputate.

Nu au fost ocoliţi
de accidentări

După încheierea campionatului, tehnicianul a tras linie şi consideră că locul cinci este bun pentru echipa din Bănie: „Cam aşa ne-am făcut obiectivul, să ne clasăm după cele patru echipe intangibile din punctul nostru de vedere, dar şi ţinând cont de valoarea lotului şi de buget, CSM Oradea, HCM Baia Mare, HCM Făgăraş şi Extrem Baia Mare. Dintre acestea, am bătut Extrem Baia Mare, iar Minaur şi Făgăraş ne-au învins la un gol diferenţă“.
Costin Dumitrescu consideră că, dacă accidentările ar fi ocolit lotul CS Universitatea Craiova, echipa s-ar fi exprimat altfel în finalul de campionat: „Am avut mereu probleme de lot. După meciul cu Extrem Baia Mare a venit partida de la Sighişoara, unde ni s-au accidentat trei jucători şi ne-am cam pierdut din elan. Echipa s-a debusolat un pic şi s-a subţiat numeric. Dacă eram sănătoşi puteam bate Făgăraşul acasă şi poate altul era clasamentul“.

Remarcaţii lui Dumitrescu

În ceea ce priveşte evoluţia echipei, antrenorul „alb-albaştrilor“ crede că unii jucători au făcut progrese şi a ţinut să puncteze că şi-a dorit mult ca tinerii handbalişti că crească în valoare de la meci la meci. „În iarnă a plecat Lucian Arsene, jucător simţit de coechipieri un lider de echipă, dar jucători precum Niţu şi Şerban au preluat frâiele şi am făcut treabă bună. Niţu, un jucător care în sezonul precedent juca trei minute şi făcea cinci prostii, a devenit un şutor bun de la 9 metri, Şerban nu era centru şi l-am forţat să joace acolo. A avut o creştere de formă fabuloasă. Îl remarc şi pe portarul Ştefanov. Luntraru şi Pascu au venit de la juniori şi s-au descurcat bine, ţinând cont că trecerea de la juniori la seniori este dificilă. Cărăgui a jucat bine, în nota obişnuită, şi Păuna a avut o creştere semnificativă de valoare, iar Crăciun s-a descurcat bine în apărare. Eu, personal, mi-am dorit ca aceşti copii să crească în valoare, dincolo de rezultatele pe echipe“, a spus „principalul“ craiovenilor.
Componenţii CS Universitatea vor mai face antrenamente două săptămâni, pentru ieşire din efort, apoi vor intra în vancanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS